Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Základ maltézské omáčky, stejně jako třeba bernské, tvoří holandská omáčka. Odlišuje se jednou přísadou, která je schopna změnit celou její chuť – šťávou z krvavých pomerančů. Omáčka tak získá jemnější a osvěžující chuť. Stejně jako holandská omáčka se skvěle hodí k chřestu, ale rovněž k brokolici či květáku.

 

Recept na přípravu maltézské omáčky

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • redukce z červených pomerančů
  • 100 ml přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • pomerančová kůra

Postup:

Žloutky a bílé víno vyšlehejte nad vodní lázní do pěny. Přilijte redukci z krvavých pomerančů (čerstvá šťáva svařená na hustý sirup) a postupně zašlehejte přepuštěné máslo. Odstavte z vodní lázně, opepřete, osolte, přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a zamíchejte.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.