
podívejte se na video
Základ maltézské omáčky, stejně jako třeba bernské, tvoří holandská omáčka. Odlišuje se jednou přísadou, která je schopna změnit celou její chuť – šťávou z krvavých pomerančů. Omáčka tak získá jemnější a osvěžující chuť. Stejně jako holandská omáčka se skvěle hodí k chřestu, ale rovněž k brokolici či květáku.
Recept na přípravu maltézské omáčky
Suroviny:
- 2 žloutky
- 50 ml suchého bílého vína
- redukce z červených pomerančů
- 100 ml přepuštěného másla
- sůl
- pepř
- pomerančová kůra
Postup:
Žloutky a bílé víno vyšlehejte nad vodní lázní do pěny. Přilijte redukci z krvavých pomerančů (čerstvá šťáva svařená na hustý sirup) a postupně zašlehejte přepuštěné máslo. Odstavte z vodní lázně, opepřete, osolte, přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a zamíchejte.
Komentáře (0)
zobrazit vše