Koláčky s dvojí náplní
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Naučte se péct koláče, není to žádná věda! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný recept na speciální kynuté koláčky s dvojí náplní – takzvané dvojctihodné koláče. Zjistíte, jak připravit kvásek z droždí, cukru, mléka a mouky i jak z něj potom udělat pevné a pružné kynuté těsto. Samotná příprava koláčů je pak už jen otázka chvilky tréninku. Roman Paulus připravil variantu s tvarohovou náplní a povidly, ale můžete nachystat různé kombinace podle vlastních chutí – zapojit třeba můžete ořechovou a makovou náplň nebo ovoce. Jednoduše podle toho, co máte nejraději.


Tagy

Koláče

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Koláčky s dvojí náplní

  • 42 g (1 kostka) čerstvého droždí
  • 3 × lžíce krupicového cukru
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 500 g polohrubé mouky + na pomoučnění
  • 2 × vejce „M“
  • 4 × lžíce rostlinného oleje
  • 1 × špetka soli
  • 125 g másla
  • tvarohová náplň
  • 200 g švestková povidla
  • 30 ml tuzemáku
  • 50 g piškotů
  • drobenka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 527 kJ / 4 428 kcal

Bílkoviny

86,40 g

Tuky

182,20 g

Vláknina

24,00 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

583,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nejprve z nadrobeného droždí, cukru, vlažného mléka a lžíce mouky necháme na teplém místě vzejít kvásek.

02.Těsto připravíme ze zbytku prosáté mouky, jednoho vejce, oleje, špetky soli, změklého másla a připraveného kvásku. Zpracujeme ručně nebo pomocí robota v hladkou hmotu. Těsto necháme alespoň 30 minut na teplém místě nakynout.

03.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň a drobenku podle triků Kulinářské akademie Lidlu a povidlovou náplň svařením povidel, namletých piškotů a tuzemáku.

04.Těsto na vále ještě krátce propracujeme a vyválíme přibližně 1 cm tlustý plát, ze kterého kroužkem (nebo skleničkou) vykrajujeme kolečka. Na kolečko naneseme tvarohovou náplň a uzavřeme. Naplněné kuličky naskládáme a plech (zachováme dostatečné rozestupy – koláče nakynou) vyložený pečicím papírem, do každého palcem uděláme důlek, který naplníme povidlovou náplní. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a necháme ještě 10 minut nakynout. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo