Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně, který se nejčastěji podává k omáčkám, ke guláši, vepřové se zelím, ale i k dušeným masům. Jejich výhodou je především snadná a rychlá příprava. Do karlovarských knedlíků se nepřidává žádná mouka, základ tvoří bílé pečivo. Knedlíky navíc voní máslem a také listovou petrželí a muškátovým oříškem, kterými těsto Roman Paulus ochucuje.

 

Recept na přípravu karlovarských knedlíků

Suroviny:

  • 400 g staršího bílého pečiva (housky)
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 150 g másla
  • 4 vejce „M“
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • listová petržel

Postup:

Pečivo nakrájené na kostičky osolte, přidejte nasekanou listovou petržel, muškátový oříšek, přelijte vlažným mlékem a rozpuštěným máslem a promíchejte. Přidejte žloutky a sníh z bílků a lehce zamíchejte. Takto připravené těsto vložte na 5 minut do lednice.

Těsto naneste na potravinovou fólii, zabalte, po stranách utáhněte a ještě zabalte do alobalu. Vložte do vroucí vody a vařte podle velikosti asi 20 minut. V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily. Podávejte nakrájené na plátky.

Komentáře (4)

  • Host

    Host
    přidáno před 264 dny
    Kde je recept?

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 267 dny
    Bezva, ale bez množství je ten recept trochu na nic ;(

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 265 dny
    Dobrý den, karlovarské knedlíky přípravíte následujícím způsobem: Suroviny: 400 g staršího bílého pečiva (housky) 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku) 150 g másla 4 vejce „M“ sůl muškátový oříšek listová petržel Postup: Pečivo nakrájené na kostičky osolte, přidejte nasekanou listovou petržel, muškátový oříšek, přelijte vlažným mlékem a rozpuštěným máslem a promíchejte. Přidejte žloutky a sníh z bílků a lehce zamíchejte. Takto připravené těsto vložte na 5 minut do lednice. Těsto naneste na potravinovou fólii, zabalte, po stranách utáhněte a ještě zabalte do alobalu. Vložte do vroucí vody a vařte podle velikosti asi 20 minut. V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily. Podávejte nakrájené na plátky. Množství surovin najdete též na konci videa. Děkujeme Vám a přejeme dobrou chuť.

  • anitka dallago

    anitka dallago
    přidáno před 347 dny
    jooo:)

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.