Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Zdá se to prosté, ale i takové krájení okurky na sushi vyžaduje trochu zručnosti. Naštěstí šéfkuchař Roman Paulus vše ukáže tak, abyste to zvládli klidně i sami doma. Techniku krájení okurky oceníte nejenom při přípravě sushi (můžete si připravit čistě okurkové nebo zkombinovat v sushi okurku s tuňákem nebo lososem), ale také při přípravě salátů i jiných jídel s okurkou. Ke správnému krájení se vám bude hodit speciální japonský nůž, který je broušený jen z jedné strany. S klasickým si vystačíte také, zejména pak při přípravě velkých okurkových hranolků, ale budete potřebovat trochu zručnosti (a možná i pár kusů tréninkových okurek).

Jak nakrájet okurku do sushi

 

Potřebujeme:  nůž na sushi

Pokud chceme sushi plnit pouze okurkou, postupujeme následovně.

Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme asi 10 cm dlouhý váleček. Ten rozkrojíme podélně na čtvrtiny a odřízneme jadérka. Každou čtvrtinu pak ještě rozřízneme podélně dle velikosti na 3–4 špalíčky.

Pokud budeme rolku plnit více surovinami, je třeba nakrájet tenké nudličky.

Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme ani 10 cm dlouhý váleček. Pak vezmeme ostrý nůž broušený z jedné strany a pomalu a opatrně podélně spirálovitým způsobem ukrojíme co nejdelší plátek. Když se dostaneme k semínkům, plátek odřízneme. Z plátku můžeme kolmo nakrájet ozdobné spirálky na salát, nebo ho rozřízneme na několik menších listů, které naskládáme na sebe a podélně nakrájíme tenké nudličky.

Jak připravit sushi?

1. díl – Pomůcky a příprava

2. díl – Jak připravit sushi rýži

3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi

4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi

5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi

6. díl – Maki sushi

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.