Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jak snadno upéct osvěžující narozeninový dort? Připravte svým blízkým lehký letní dort plný ovoce se zdravým jogurtem, nestárnoucí pařížskou šlehačkou a neodolatelným čokoládovým piškotem. Podívejte se na recept Romana Pauluse a dozvíte se zaručené triky jak připravit jahodové pyré, jak dort obalit praženými ořechy a jak ho ozdobit čokoládovou šlehačkou a ozdobami z čokolády. Pusťte si následující recept a ohromte neobvyklým, a přesto jednoduchým jahodovým dortem celou svou rodinu.

Jahodový dort

Potřebujeme: kuchyňský mixér, cukrářský sáček se zdobicí špičkou, pečicí papír, forma na dort

Suroviny:

Postup:

Jahodové pyré připravíme rozmixováním omytých a lístků zbavených jahod. Lískové ořechy orestujeme v troubě a nasekáme. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.

Tmavý piškot na dort rozřízneme na dvě patra a vrchní díl korpusu vložíme na dno dortové formy (stejné velikosti jako korpus) jako základ.

Jogurt smícháme s cukrem a jahodovým pyré. Vyždímané nabobtnalé plátky smícháme s několika lžícemi jogurtové hmoty a rozehřejeme. Tekutou želatinu nalijeme do zbytku jahodové náplně a důkladně rozmícháme. Postupně přidáme ušlehanou šlehačku a celou náplň vlijeme do formy na vrchní díl korpusu. Přikryjeme spodní půlkou piškotu a necháme zatuhnout alespoň 2-3 hodiny v lednici.

Takto připravený dort potřeme větší částí pařížské šlehačky, strany obalíme nasekanými orestovanými lískovými oříšky a na vršek si nožem naznačíme velikost jednotlivých porcí. Povrch ozdobíme zbylým pařížským krémem v cukrářském sáčku s ozdobnou špičkou, čerstvými jahodami a čokoládovými ozdobami.

Jak připravit tmavý piškot, čokoládové ozdoby a pařížskou šlehačku se dozvíte v receptech Kulinářské akademie Lidlu.

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 44 dny
    No... se želatinou to fakt není tak easy, jak se tu to prezentuje. Je toho víc než na videu, dodržel jsem přesné množství surovin a hmota ne a ne tuhnout, stále je řídká. Možná, kdyby tu bylo upřesnění, jakou želatinu použít a zda pouze plátky, tak by to možná i vyšlo.

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 42 dny
    Dobrý den, zkuste nechat dort déle tuhnout. Ideálně přes noc a v lednici. My jsme použili plátky želatiny přesně podle postupu a dort opravdu pěkně ztuhl. Přejeme hodně zdaru při pečení.

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.