Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
3 hod. 25 min.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 712 kJ / 409 kcal
Bílkoviny
5,70 g
Tuky
24,90 g
Vláknina
1,70 g
Sůl
0,26 g
Sacharidy
40,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jahodové pyré připravíme rozmixováním omytých a lístků zbavených jahod. Lískové ořechy orestujeme v troubě a nasekáme. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
02.Tmavý piškot na dort rozřízneme na dvě patra a vrchní díl korpusu vložíme na dno dortové formy (stejné velikosti jako korpus) jako základ.
03.Jogurt smícháme s cukrem a jahodovým pyré. Vyždímané nabobtnalé plátky smícháme s několika lžícemi jogurtové hmoty a rozehřejeme. Tekutou želatinu nalijeme do zbytku jahodové náplně a důkladně rozmícháme. Postupně přidáme ušlehanou šlehačku a celou náplň vlijeme do formy na vrchní díl korpusu. Přikryjeme spodní půlkou piškotu a necháme zatuhnout alespoň 2-3 hodiny v lednici.
04.Takto připravený dort potřeme větší částí pařížské šlehačky, strany obalíme nasekanými orestovanými lískovými oříšky a na vršek si nožem naznačíme velikost jednotlivých porcí. Povrch ozdobíme zbylým pařížským krémem v cukrářském sáčku s ozdobnou špičkou, čerstvými jahodami a čokoládovými ozdobami.
Jak připravit tmavý piškot, čokoládové ozdoby a pařížskou šlehačku se dozvíte v receptech Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT