Jahodový dort*
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 25 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Jak ohromit hosty luxusním dort? Připravte lehký ovocný dort s čokoládovým piškotem, svěžím jahodovým krémem, nestárnoucí pařížskou šlehačkou a originálním čokoládovými ozdobami. A není to vůbec složité! Podívejte se na video Romana Pauluse a dozvíte se zaručené triky, aby příprava dopadla na jedničku.

Tagy

Dorty

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 712 kJ / 409 kcal

Bílkoviny

5,70 g

Tuky

24,90 g

Vláknina

1,70 g

Sůl

0,26 g

Sacharidy

40,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jahodové pyré připravíme rozmixováním omytých a lístků zbavených jahod. Lískové ořechy orestujeme v troubě a nasekáme. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.

02.Tmavý piškot na dort rozřízneme na dvě patra a vrchní díl korpusu vložíme na dno dortové formy (stejné velikosti jako korpus) jako základ.

03.Jogurt smícháme s cukrem a jahodovým pyré. Vyždímané nabobtnalé plátky smícháme s několika lžícemi jogurtové hmoty a rozehřejeme. Tekutou želatinu nalijeme do zbytku jahodové náplně a důkladně rozmícháme. Postupně přidáme ušlehanou šlehačku a celou náplň vlijeme do formy na vrchní díl korpusu. Přikryjeme spodní půlkou piškotu a necháme zatuhnout alespoň 2-3 hodiny v lednici.

04.Takto připravený dort potřeme větší částí pařížské šlehačky, strany obalíme nasekanými orestovanými lískovými oříšky a na vršek si nožem naznačíme velikost jednotlivých porcí. Povrch ozdobíme zbylým pařížským krémem v cukrářském sáčku s ozdobnou špičkou, čerstvými jahodami a čokoládovými ozdobami.

Jak připravit tmavý piškot, čokoládové ozdoby a pařížskou šlehačku se dozvíte v receptech Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo