Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pařížská šlehačka

Ozdobte své zákusky jako profesionál! Pařížská šlehačka se snadno připraví a skvěle se hodí ke zdobení dortů. Můžete ji využít i do jiných cukrářských výrobků, nebo si ji dát jen tak s jahodami. A jak ji připravit? Je to velmi jednoduché! Stačí, že se podíváte na videorecept našeho kuchaře Romana Pauluse, který krok za krokem ukáže, jak pařížskou šlehačku, někdy nazývanou pařížským krémem, vyrobit. Navíc se dozvíte i pár rad a tipů, díky kterým se tato nestárnoucí kakaová pochoutka ze smetany a čokolády zaručeně povede. Podívejte se, jak je to snadné!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,5 l smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 g hořká čokoláda (52 % kakaa)
  • cukrářský sáček
  • zdobicí špičku
  • šlehač

POSTUP

Smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu nakrájenou na malé kousky a vypneme plamen. Rozpustíme, necháme vychladnout a uložíme do lednice přes noc odpočinout.

Druhý den krém vyšleháme na nízké otáčky šlehačem, necháme ji relativně řídkou a dokončíme ručně metličkou, abychom ji nepřešlehali.

Používáme ji na dozdobení a plnění dortů, rolád nebo třeba na výrobu pařížských špiček.

Rychlý ovocný pohár s pařížskou šlehačkou
Do misky nakrájíme čerstvé jahody bez lístků a dobře zralý banán. Pařížskou šlehačku nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a ozdobně ji naneseme pokrájené ovoce. Nakonec zasypeme krájenými loupanými mandlemi a ihned podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.