Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu nakrájenou na malé kousky a vypneme plamen. Rozpustíme, necháme vychladnout a uložíme do lednice přes noc odpočinout.
Druhý den krém vyšleháme na nízké otáčky šlehačem, necháme ji relativně řídkou a dokončíme ručně metličkou, abychom ji nepřešlehali.
Používáme ji na dozdobení a plnění dortů, rolád nebo třeba na výrobu pařížských špiček.
Rychlý ovocný pohár s pařížskou šlehačkou
Do misky nakrájíme čerstvé jahody bez lístků a dobře zralý banán. Pařížskou šlehačku nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a ozdobně ji naneseme pokrájené ovoce. Nakonec zasypeme krájenými loupanými mandlemi a ihned podáváme.