Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Recept na hovězí vývar

 

Potřebujeme:  kovové sítko             

Suroviny:

  • 700 g hovězího zadního masa
  • 1 balení polévkové směsi s morkovou kostí Řezníkova čerstvá porce (cca 0,5 kg)
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej
  • 2 středně velké cibule
  • 80 g celeru
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 50 g pórku
  • 3 l vody
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček černého pepře
  • čerstvá listová petržel

 

Postup:

Maso osolíme, opepříme a spolu s kostmi opečeme na barvu v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem ze všech stran.

 

Na té samé pánvi opečeme do zlatova cibuli, mrkev, celer, petržel a pórek nakrájené na velké kusy. Cibuli neloupeme. Překrojíme horizontálně napůl a na nakrojené straně opečeme do zlatova až lehce do spálena.

 

Opečené maso, kosti, zeleninu, koření (nové koření, bobkový list a kuličky pepře) a listovou petržel vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, následně stáhneme a pomalu táhneme lehce okolo bodu varu asi 6 hodin.

Nakonec scedíme před kovové sítko a získáme tak silný vývar i šťavnaté maso, které si můžeme dát jen tak s chlebem, nakrájet ho do vývaru nebo použít při přípravě libovolné omáčky.

Co s vývarem dál?

Připravte si domácí nudle nebo krupicové noky, nasekejte pažitku, osolte a máte výbornou polévku k obědu.

Vývar použijte i jako základ omáček. Ať už děláte svíčkovou, roštěnou na víně nebo jednoduché boloňské špagety, kvalitní domácí vývar jim dodá tu správnou chuť.

Momentálně máte navařeno? Vývar si rozdělte do menších porcí a zamrazte. Budete ho tak mít ihned po ruce i pro budoucí vaření.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.