Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kvalitní a správně připravené maso, vhodné přílohy a domácí bulky – tak vypadá domácí burger. Co si pod tím máte představit? V následujícím videu s Romanem Paulusem najdete několik tipů, které zaručí, že výsledek bude opravdu dokonalý. Maso musí mít dostatečné množství tuku (asi 20 %), nepotřebujete mnoho koření – stačí jen sůl a pepř, aby vynikla chuť masa. Když se k tomu přidá kvalitní sýr, slaninu, zeleninu a navíc domácí housku, vytvoříte pokrm, který se stanem hitem všech setkání s přáteli u grilu. Podívejte se na video, kde se dozvíte víc.

Recept na hovězí burger

Suroviny

  • 800 g mletého hovězího masa (ideálně 20 % loje)
  • sůl
  • pepř
  • 12 plátků křupavé slaniny
  • 8 plátků sýra cheddar
  • 4 domácí bulky na burger
  • chilli majonéza
  • ledový salát
  • plátky rajčat
  • červená cibule
  • naložená okurka

Postup

Maso vytvarujeme pomocí kroužku, zmáčkneme těžítkem, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi z obou stran. Před dokončením položíme na maso plátky opečené slaniny a sýru cheddar.

Housku na burger rozkrojíme a opečeme v téže pánvi jako maso.

Vnitřní části housky potřeme chilli majonézou. Na spodní část housky položíme list ledového salátu, plátky rajčat, maso se slaninou a cheddarem, kroužky červené cibule a plátky kyselé okurky a přiklopíme vrchní částí housky.

Servírování

Podáváme s chilli majonézou a hranolky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.