Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Obě varianty se připravují stejně. Čokoládu nalámeme na malé kousky a smetanu přivedeme skoro do varu.
Vroucí smetanu přelijeme přes nalámanou čokoládu, mícháme do rozpuštění. Jednolitou směs necháme zchladnout na správnou konzistenci. To může trvat i několik minut. Hustotu zkoušíme na stěně mísy.
Tip: Tmavá čokoláda tuhne pomaleji, klidně i několik minut. Zato bílá čokoláda ztuhne velmi rychle a proto nikam neodcházejte.
Jakmile ganache stéká dle našich představ, přendáme ji do cukrářského sáčku a uzavřeme. Odstřihneme špičku a nanášíme na dobře vychlazený dort.
Zbylou ganache vrátíme do mísy a necháme vychladnout (klidně i přes noc). Studenou vyšleháme a vzniklým krémem můžeme dort dozdobit.
Připravte si tmavý nebo světlý piškotový korpus podle triků Kulinářské akademie Lidlu. Korpus prořízněte, potřete oblíbeným ovocným džemem a naneste vrstvu krému z mascarpone, do kterého můžete umístit i omyté čerstvé a případně nakrájené ovoce. Stejným krémem dort i obmažte dokola a nechte ho pořádně vychladit.
Tip: Použít můžete i bílkovo-máslový ochucený krém.
Pak už stačí pouze dozdobit čokoládovou ganache a ovocem podle našeho videa. V případě stékanců ze světlé čokolády můžete do obmazového krému pro lepší kontrast přidat i lžíci nebo dvě holandského kakaa.