Višňový džem s citronovým tymiánem

play Přehrát video recept
Višňový džem s citronovým tymiánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Domácí višňový džem bez chemie? Jde to! Vyzkoušejte ověřený recept šéfkuchaře Romana Pauluse a snadný džem z višní s kousky ovoce a voňavým tymiánem. Jak na to se dozvíte v následujícím receptu Kulinářské akademie Lidlu. Ať už máte raději džem nebo marmeládu, s višněmi, třešněmi nebo třeba pomeranči, tento neobvyklý recept vám prozradí triky, jak si připravit džem i bez chemie a stoprocentně přírodně. Zkuste ho s námi už dnes a připravte rodině svačinku bez umělých konzervantů!

Tagy

Zavařování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Višňový džem s citronovým tymiánem

  • 500 g vypeckovaných višní
  • 200 g jablek
  • 200 g krupicového cukru
  • svazek (citronového) tymiánu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 841 kJ / 1 154 kcal

Bílkoviny

5,60 g

Tuky

1,90 g

Vláknina

12,80 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

288,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vypeckované višně v rozpáleném hrnci povaříme, aby pustily šťávu. Poté scedíme, ovoce necháme okapat a dáme stranou. Šťávu spolu s oloupanými nastrouhanými jablky, cukrem a větvičkami tymiánu svázané provázkem svaříme, dokud se jablka nerozvaří. Ke konci přidáme zbylé višně.

02.Ještě jednou svaříme, vyndáme svazek bylinek a vroucí plníme lžičkou do vyvařených sklenic. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v temnu a chladu.

03.TIP: Sklenice a víčka ponořte během přípravy džemu na 1-2 minuty do vařící vody, aby byly opravdu čisté.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo