Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vypeckované višně v rozpáleném hrnci povaříme, aby pustily šťávu. Poté scedíme, ovoce necháme okapat a dáme stranou. Šťávu spolu s oloupanými nastrouhanými jablky, cukrem a větvičkami tymiánu svázané provázkem svaříme, dokud se jablka nerozvaří. Ke konci přidáme zbylé višně.
Ještě jednou svaříme, vyndáme svazek bylinek a vroucí plníme lžičkou do vyvařených sklenic. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v temnu a chladu.
TIP: Sklenice a víčka ponořte během přípravy džemu na 1-2 minuty do vařící vody, aby byly opravdu čisté.