Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Oblíbenou laskominu už nemusíte kupovat. Jak si připravit domácí Mozartovi koule vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Recept na snadné nepečené cukroví prozradí tu správnou kombinaci marcipánu, pistácií a nugátu, jak udělat pravidelné kuličky i tip jak efektivně cukroví namáčet v čokoládě a ozdobit. Nemusíte ani zapnout troubu a hned máte lahodné cukroví, které každého nadchne.

Recept na domácí Mozartovy koule

Suroviny na 20 koulí:

  • 60 g nugátu
  • 200 g marcipánu
  • 50 g pistácií
  • 1 lžíce moučkového cukru + na obalování
  • 1 lžíce višňového likéru
  • čokoládovou polevu
  • 20 celých pistácií

Postup:

Z nugátu si vytvarujeme 20 malých kuliček, které dáme zatuhnout do lednice, nebo krátce do mrazáku. Aby se nugát nelepil na ruce, můžeme si je „pomoučnit“ práškovým cukrem.

Mezitím si promícháme marcipán s najemno sekanými pistáciemi, lžící moučkového cukru a kapkou višňového likéru.

Nugátové kuličky obalíme marcipánovou hmotou a opět necháme zatuhnout v lednici.

Nakonec poléváme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou pistácie.

Tip: Jak si připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Vychlazené Mozartovy koule servírujeme jednotlivě v papírovém košíčku.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.