Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

S vejcem, šunkou, sýrem, slaninou, či bez. Česnečka má plno podob, ale všichni se určitě shodnou na tom, že je to ten nejlepší vyprošťovák. Uvařte si česnekovou polévku tentokrát podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který ji má nejraději s brambory, kroupami, slaninou, vejcem a samozřejmě hromadou česneku a majoránky. Když nakonec přidáte ještě čerstvě osmažené chlebové krutony, můžete si být jisti, že vás právě tahle polévka bezpochyby postaví na nohy.

Recept na česnečku

Potřebujeme:  škrabka, lis na česnek

Suroviny:

  • 1,5 l vody
  • sůl
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 200 g brambor
  • 1 lžíce sádla
  • 50 g slaniny
  • 100 g vařených krup
  • 4-8 stroužků česneku
  • pepř
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička čerstvé majoránky
  • 2 vejce „M“
  • 1 lahůdková cibulka
  • hrst chlebových krutonků

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě s kmínem skoro do měkka.

V rendlíku rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky a zarestujeme. Zalijeme skoro vařenými brambory i s vodou, ve které se vařily, přidáme předem uvařené kroupy, prolisované stroužky česneku podle chuti a brambory dovaříme. Ochutíme pepřem, sušenou i čerstvou majoránkou a do vroucí polévky zavaříme rozšlehané vejce.

Servírujeme posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou a chlebovými krutonky.

Jak připravit chlebové krutonky?

Ideálně starší chléb nakrájíme na kostičky, osmahneme sádle s prolisovaným stroužkem česneku do zlatova a ke konci přidáme nasekanou listovou petržel.

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.