
podívejte se na video
Základem béarnské omáčky je omáčka holandská, která je navíc ochucena čerstvým estragonem. Tato omáčka s jemným citronovým aroma zvýrazní chuť grilovaného masa, zvláště hovězích steaků a také ryb. Připravte ji ke společnému grilování a zaručujeme Vám, že každý z hostů bude nadšený a okamžitě zmizí ze stolu.
Recept na přípravu béarnské omáčky
Suroviny:
- 2 žloutky
- 50 ml suchého bílého vína
- 3 kuličky celého pepře
- 2 bobkové listy
- 1 a ½ šalotky
- šťáva z ½ citronu
- sůl
- pepř
- čerstvý estragon
Postup:
Žloutky a redukci vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Postupně zašleháme přepuštěné máslo. Odstavíme z vodní lázně, dochutíme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý estragon.
Komentáře (0)
zobrazit vše