Zlaté mléko
Vánoce

Zlaté mléko

Zlaté mléko (golden milk) je skvělý tip na zklidnění v hektickém předvánočním období. Voňavý nápoj s kurkumou je ideální pro večerní relax místo čaje či kakaa.

Romana Böhmová Romana Böhmová Ukázat recept šipka vpravo
Křupavá rýže s guacamole a uzeným pstruhem
Kuchařské techniky

Křupavá rýže s guacamole a uzeným pstruhem

Hledáte netradiční sváteční chuťovku? Vyzkoušejte fusion recept Lukáše Želechovského, který má základ v asijské kuchyni, ale kombinuje i další světové chutě.

Lukáš Želechovský Lukáš Želechovský Ukázat recept šipka vpravo
Koření na speculaas
Cukroví

Koření na speculaas

Speculaas jsou voňavé sušenky oblíbené v Belgii a Nizozemsku. Za jejich typickou vůni může tradiční směs koření. Co do této směsi patří, vám prozradí Mirka van Gils Slavíková.

Mirka van Gils Slavíková Mirka van Gils Slavíková Ukázat recept šipka vpravo
Dvakrát pečené batáty s cheddarem
Vánoce

Dvakrát pečené batáty s cheddarem

Přemýšlíte, jakou luxusní přílohou doplnit své sváteční menu? Roman Paulus přichází se skvělým receptem na dvakrát pečené batáty s cheddarem. Vyzkoušejte je!

Roman Paulus Roman Paulus Ukázat recept šipka vpravo
Salát s barevnými noky, dýní a kozím sýrem
Vánoce

Salát s barevnými noky, dýní a kozím sýrem

Hledáte rychlý sváteční recept? Vyzkoušejte netradiční salát s dýní, barevnými noky a kozím sýrem podle Romany Böhmové. Jako z luxusní restaurace, přitom snadný na přípravu.

Romana Böhmová Romana Böhmová Ukázat recept šipka vpravo
Salát z pečených brambor s červenou cibulí
Vánoce

Salát z pečených brambor s červenou cibulí

Klasika v novém kabátku? To je bramborový salát podle Romany Böhmové. Ta ho připravuje z pečených brambor se zakysanou smetanou. Zkuste tuto skvělou variantu jako přílohu.

Romana Böhmová Romana Böhmová Ukázat recept šipka vpravo
Předchozí
Další

Nejnovější speciality

Škola vaření

V této části Kulinářské akademie vás Roman Paulus naučí všechny možné tipy a triky, bez kterých se se žádné vynikající kuchařky a kuchaři neobejdou. Naučíte se například, jak se starat o nože, připravit vynikající hovězí vývar i jak vykostit kuře.

Trvanlivý čokoládový krém

Základy pečení a zdobení

Hledáte krém, který vydrží a krásně drží tvar? Mirka van Gils Slavíková vám ve videu ukáže, jak připravit čokoládový krém ideální do cukroví i na…

Jak rozpustit čokoládu v mikrovlnné troubě

Základy pečení a zdobení

Čokoládu rozpouštíme ve vodní lázni, při dodržení několika pravidel je možné použít i mikrovlnnou troubu. O jaká pravidla se jedná, prozradí ve videu…

Jak docílit čistého rybího vývaru

Vánoce

Stane se vám občas, že máte rybí vývar zakalený? Tak odteď už nikdy! Trik na dosažené čistého rybího vývaru, vás naučí odborník na asijskou kuchyni…

Jak nařezat kůži pražské šunky

Vánoce

Nakrájet kůži šunky nebo bůčku před pečením může být pěkný oříšek. Ne však, pokud máte ty správné nástroje znáte ty správné triky. Právě ty vám…

Jak skladovat vánoční cukroví

Cukroví

Vánoční cukroví pečeme v předstihu, aby zkřehlo a chutě se proležely. Důležité však také je, jak cukroví skladujeme. To nám poradí Mirka van Gils…

Jak na pevná těsta

Základy pečení a zdobení

Příprava těst na vánoční cukroví není žádná věda, když znáte pár důležitých pravidel. Ty vám prozradí Mirka van Gils Slavíková. A vánoční pečení bude…