Zvěřinový burger
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Domácí burgery jsou jedním z toho nejlepšího, co můžete na zahradní grilovačce podávat. Obzvláště, pokud se jedná o zvěřinové burgery, které připravil šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se, jak ochutit a zpracovat mleté dančí (převážně maso z plece), jak do něj propašovat trochu sýra s modrou plísní i jak samotné burgery grilovat. Na křupavé bulky pak budete masové placky pokládat s chilli majonézou, zkaramelizovanou cibulí a trochu nečekaně i salátem z červeného zelí. Anebo můžete nechat každého hosta, ať si burger sestaví vlastní!


Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

Salát z červeného zelí:

  • 500 g červeného zelí
  • 1 × jablko
  • 1 × lžíce brusinkové zavařeniny
  • 2 × lžíce olivového oleje
  • 1 × lžička křenové pasty
  • sůl
  • pepř
  • jablečný ocet
  • kmín

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 501 kJ / 837 kcal

Bílkoviny

53,60 g

Tuky

42,20 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

61,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mleté maso ze zvěřiny ochutíme solí, pepřem, mletým chilli a důkladně promícháme. Jakmile začne správně pojit, mokrýma rukama formujeme masové placky, do jejichž středu vložíme kousek sýra.

02.Hotové placky potřeme olejem a grilujeme zprudka v rozpálené části grilu z obou stran do růžova. 

03.Po otočení na maso položíme orestovanou slaninu a do chladnější části grilu vložíme hamburgerové housky k rozpečení.

Jak připravit domácí housky na hamburgery se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Obě strany rozpečené housky potřeme chilli majonézou, na jednu stranu vložíme několik lístků salátu, lžíci salátu z červeného zelí, opečené maso, lžíci zkaramelizované cibule a spíchneme špejlí nebo větvičkou.

Jak připravit domácí chilli majonézu a zkaramelizovanou cibuli se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

Salát z červeného zelí:

05.Zelí nakrouháme a jablko nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny promícháme a dochutíme dle potřeby octem (záleží, zdali preferujeme kyselejší nebo sladší salát).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo