Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Domácí burgery jsou jedním z toho nejlepšího, co můžete na zahradní grilovačce podávat. Obzvláště, pokud se jedná o zvěřinové burgery, které připravil šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se, jak ochutit a zpracovat mleté dančí (převážně maso z plece), jak do něj propašovat trochu sýra s modrou plísní i jak samotné burgery grilovat. Na křupavé bulky pak budete masové placky pokládat s chilli majonézou, zkaramelizovanou cibulí a trochu nečekaně i salátem z červeného zelí. Anebo můžete nechat každého hosta, ať si burger sestaví vlastní!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 501 kJ / 837 kcal
Bílkoviny
53,60 g
Tuky
42,20 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
61,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté maso ze zvěřiny ochutíme solí, pepřem, mletým chilli a důkladně promícháme. Jakmile začne správně pojit, mokrýma rukama formujeme masové placky, do jejichž středu vložíme kousek sýra.
02.Hotové placky potřeme olejem a grilujeme zprudka v rozpálené části grilu z obou stran do růžova.
03.Po otočení na maso položíme orestovanou slaninu a do chladnější části grilu vložíme hamburgerové housky k rozpečení.
Jak připravit domácí housky na hamburgery se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Obě strany rozpečené housky potřeme chilli majonézou, na jednu stranu vložíme několik lístků salátu, lžíci salátu z červeného zelí, opečené maso, lžíci zkaramelizované cibule a spíchneme špejlí nebo větvičkou.
Jak připravit domácí chilli majonézu a zkaramelizovanou cibuli se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
05.Zelí nakrouháme a jablko nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny promícháme a dochutíme dle potřeby octem (záleží, zdali preferujeme kyselejší nebo sladší salát).
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT