Zapečené cannelloni s ricottou, houbami a lanýži

play Přehrát video recept
Zapečené cannelloni s ricottou, houbami a lanýži
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sváteční pokrm s nádechem luxusu? Takové jsou cannelloni plněné ricottou, houbami a lanýžem podle receptu Riccarda Lucqueho. Vyzkoušejte je a vychutnejte si adventní čas.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Čerstvé těstoviny:

  • 400 g hladká mouka Belbake
  • 4 × vejce „M“
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Italiamo

Bešamel:

  • 50 g máslo Pilos
  • 30 g hladká mouka Belbake
  • 500 ml plnotučné mléko Pilos
  • 1 × špetka muškátový oříšek

Náplň:

  • na opečení máslo Pilos
  • 1 × stroužek česnek
  • 250 g houby (žampiony a hlíva ústřičná)
  • keramický mlýnek se solí Deluxe
  • keramický mlýnek s pepřem Deluxe
  • 250 g ricotta Milbona
  • 80 g parmezán Deluxe
  • muškátový oříšek
  • 2 × lžíce černý lanýžový krém Deluxe
  • 1 × lžička lanýžový olej Deluxe

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 686 kJ / 881 kcal

Bílkoviny

36,10 g

Tuky

42,00 g

Vláknina

4,10 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

89,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Čerstvé těstoviny:

01.Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek a vlijeme celá vejce. Začneme zadělávat těsto, nejprve mícháme vidličkou, přilijeme olivový olej a poté vypracujeme rukama hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme několik hodin odpočívat.

02.Pomocí strojku na těstoviny rozválíme těsto na tenké pláty (2 mm), které krátce spaříme ve vroucí osolené vodě (1 min). Pláty následně zchladíme ve studené vodě. 

Jak se připravují domácí cannelloni, najdete v Kulinářské akademii Lidlu. 

Bešamel:

03.V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a mícháme, až vznikne světlá jíška. 

04.Postupně přiléváme mléko a metličkou šleháme, aby nevznikly hrudky. Vaříme, až dosáhneme krémové konzistence. Osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.

Video, jak se připravuje bešamel, najdete v Kulinářské akademii Lidlu. 

Náplň:

05.Do pánve vložíme máslo a necháme rozehřát. Přidáme celý stroužek česneku a houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a restujeme, až se odpaří voda.

06.Jakmile jsou houby orestované, odstraníme stroužek česneku a obsah pánve přendáme do větší mísy. Přidáme ricottu, větší část nastrouhaného parmezánu, muškátový oříšek a černý lanýžový krém a rozmixujeme.

07.Přilijeme trochu lanýžového oleje, promícháme a náplň přendáme do cukrářského sáčku.

Ricottu nechte před použitím vykapat, aby nebyla náplň příliš řídká. 

Cannelloni:

08.Pomocí cukrářského sáčku naneseme náplň na připravený těstovinový plát, zatočíme, nakrájíme na 8 cm dlouhé těstoviny a vytvoříme tak cannelloni.

09.Na dno zapékací mísy dáme tenkou vrstvu bešamelu, pokládáme cannelloni, přelijeme další vrstvou bešamelu a posypeme zbylým nastrouhaným parmezánem. Pečeme v troubě předehřáté na 160–170 °C asi 20 minut dozlatova.

10.Před podáváním můžeme pokapat trochou lanýžového oleje.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo