Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Sváteční pokrm s nádechem luxusu? Takové jsou cannelloni plněné ricottou, houbami a lanýžem podle receptu Riccarda Lucqueho. Vyzkoušejte je a vychutnejte si adventní čas.
Energie
3 686 kJ / 881 kcal
Bílkoviny
36,10 g
Tuky
42,00 g
Vláknina
4,10 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
89,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek a vlijeme celá vejce. Začneme zadělávat těsto, nejprve mícháme vidličkou, přilijeme olivový olej a poté vypracujeme rukama hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme několik hodin odpočívat.
02.Pomocí strojku na těstoviny rozválíme těsto na tenké pláty (2 mm), které krátce spaříme ve vroucí osolené vodě (1 min). Pláty následně zchladíme ve studené vodě.
Jak se připravují domácí cannelloni, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
03.V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a mícháme, až vznikne světlá jíška.
04.Postupně přiléváme mléko a metličkou šleháme, aby nevznikly hrudky. Vaříme, až dosáhneme krémové konzistence. Osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.
Video, jak se připravuje bešamel, najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
05.Do pánve vložíme máslo a necháme rozehřát. Přidáme celý stroužek česneku a houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a restujeme, až se odpaří voda.
06.Jakmile jsou houby orestované, odstraníme stroužek česneku a obsah pánve přendáme do větší mísy. Přidáme ricottu, větší část nastrouhaného parmezánu, muškátový oříšek a černý lanýžový krém a rozmixujeme.
07.Přilijeme trochu lanýžového oleje, promícháme a náplň přendáme do cukrářského sáčku.
Ricottu nechte před použitím vykapat, aby nebyla náplň příliš řídká.
08.Pomocí cukrářského sáčku naneseme náplň na připravený těstovinový plát, zatočíme, nakrájíme na 8 cm dlouhé těstoviny a vytvoříme tak cannelloni.
09.Na dno zapékací mísy dáme tenkou vrstvu bešamelu, pokládáme cannelloni, přelijeme další vrstvou bešamelu a posypeme zbylým nastrouhaným parmezánem. Pečeme v troubě předehřáté na 160–170 °C asi 20 minut dozlatova.
10.Před podáváním můžeme pokapat trochou lanýžového oleje.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT