Domácí cannelloni
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ruční výroba cannelloni je radost pro každého kuchaře. Vytvořte trubičky z mouky a vajec dle receptu Riccarda Lucqueho, které budou ideální základ pro vaši oblíbenou náplň.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 500 g hladká mouka Belbake + na pomoučnění
  • 5 × vejce „M“
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Deluxe

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 318 kJ / 554 kcal

Bílkoviny

20,60 g

Tuky

11,30 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

90,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek a vlijeme celá vejce. Začneme zadělávat těsto, nejprve mícháme vidličkou, přilijeme olivový olej a poté vypracujeme rukama hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme několik hodin odpočívat.

02.Pomocí strojku na těstoviny rozválíme těsto na tenké pláty (2 mm), které krátce spaříme ve vroucí osolené vodě (1 min). Pláty následně zchladíme ve studené vodě. 

03.Pomocí cukrářského sáčku naneseme náplň (například houbovou nebo špenátovou) na připravený těstovinový plát, zatočíme, nakrájíme na 8 cm dlouhé těstoviny a vytvoříme tak cannelloni.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo