Ravioli s ricottou a špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

3 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Klasický italský recept – ravioli plněné špenátem a ricottou s máslovo-šalvějovou omáčkou. Tento recept vám krok za krokem představí náš odborník na italskou kuchyní Riccardo Lucque.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 3 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Čerstvé těsto:

  • 400 g hladká mouka Belbake + na pomoučnění
  • 6 × vejce „M“

Náplň:

  • 250 g ricotta Milbona
  • 250 g čerstvý baby špenát
  • sůl Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • muškátový oříšek
  • 0,5 × citron (kůra)
  • 150 g parmezán Italiamo + na servírování

Omáčka:

  • 100 g máslo Pilos
  • 20 × lístek čerstvá šalvěj

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 039 kJ / 1 204 kcal

Bílkoviny

52,90 g

Tuky

63,40 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

104,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Čerstvé těsto:

01.Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, vlijeme vejce a vypracujeme hladké těsto.

Těsto můžete zamíchat i v robotu.

Náplň:

02.Špenát zblanšírujeme, dobře vymačkáme a nasekáme.

Můžete použít i zmrazený špenát. 

03.Do mísy vložíme ricottu, nasekaný špenát, muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Směs vložíme do cukrářského sáčku.

Ravioli:

04.Těsto pomoučníme a vyválíme natenko. 

Ulehčete si práci a použijte strojek na těstoviny.

05.Na polovinu těsta naneseme malé kopečky náplně, mezery bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, přiklopíme druhou polovinou vyváleného těsta a dobře utěsníme. Uvnitř nesmí zůstat vzduch. Pomocí rádýlka nakrájíme ravioli.

06.Ravioli vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente asi 1,5 minuty. 

Omáčka:

07.Mezitím připravíme omáčku. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme lístky šalvěje a necháme lehce zkaramelizovat. Můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.  

08.Uvařené ravioli vkládáme z hrnce přímo do pánve a promícháme s máslovou omáčkou.

09.Servírujeme do hlubšího talíře, na dno dáme trochu strouhaného parmezánu, poté ravioli a přelijeme omáčkou se šalvějí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo