Kuchyně
Italská
Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Klasický italský recept – ravioli plněné špenátem a ricottou s máslovo-šalvějovou omáčkou. Tento recept vám krok za krokem představí náš odborník na italskou kuchyní Riccardo Lucque.
Energie
5 039 kJ / 1 204 kcal
Bílkoviny
52,90 g
Tuky
63,40 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
104,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, vlijeme vejce a vypracujeme hladké těsto.
Těsto můžete zamíchat i v robotu.
02.Špenát zblanšírujeme, dobře vymačkáme a nasekáme.
Můžete použít i zmrazený špenát.
03.Do mísy vložíme ricottu, nasekaný špenát, muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Směs vložíme do cukrářského sáčku.
04.Těsto pomoučníme a vyválíme natenko.
Ulehčete si práci a použijte strojek na těstoviny.
05.Na polovinu těsta naneseme malé kopečky náplně, mezery bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, přiklopíme druhou polovinou vyváleného těsta a dobře utěsníme. Uvnitř nesmí zůstat vzduch. Pomocí rádýlka nakrájíme ravioli.
06.Ravioli vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente asi 1,5 minuty.
07.Mezitím připravíme omáčku. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme lístky šalvěje a necháme lehce zkaramelizovat. Můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
08.Uvařené ravioli vkládáme z hrnce přímo do pánve a promícháme s máslovou omáčkou.
09.Servírujeme do hlubšího talíře, na dno dáme trochu strouhaného parmezánu, poté ravioli a přelijeme omáčkou se šalvějí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT