Crema Chantilly e Cantucci Toscani
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pravé italské cantucci, může být něco lepšího? Cantucci s Crema Chantilly! Přesvědčí vás o tom náš expert na italskou kuchyni Riccardo Lucque. 

Tagy

Itálie s Riccardem

Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Crema Chantilly:

  • 500 ml plnotučné mléko Pilos
  • 2 × vanilkové lusky
  • 0,5 × citron (kůra)
  • 125 g vaječné žloutky (asi 7 ks)
  • 130 g cukr krupice Belbake + na posypání krému
  • 40 g kukuřičný škrob Belbake
  • 300 ml smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)

Cantucci Toscani:

  • 280 g hladká mouka Belbake
  • 150 g cukr krupice Belbake
  • 130 g mandle Alesto
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • 3 × vejce „M“
  • 30 ml extra panenský olivový olej Italiamo
  • 1 × vanilkový lusk
  • × špetka sůl Kania
  • 12 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • na posypání cukr moučka Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 591 kJ / 1 335 kcal

Bílkoviny

29,30 g

Tuky

71,60 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

141,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Crema Chantilly:

01.Mléko vlijeme do hrnce, přidáme zrníčka vanilky i celé prázdné lusky a větší kusy citronové kůry a přivedeme k varu (maximálně 90 °C).

Přidávejte pouze žlutou část kůry, bílá je pro tento moučník příliš hořká. 

02.V míse vyšleháme metličkou žloutky s cukrem. Po chvíli přidáme škrob a opět zamícháme. 

03.Vyšlehané žloutky přelijeme zahřátým mlékem a pořádně promícháme.

04.Směs nalijeme přes sítko zpátky do hrnce a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Hotový krém přelijeme do větší mísy a posypeme cukrem, nevytvoří se tak škraloup. Necháme vychladnout.

05.Jakmile je krém studený, jemně vmícháme po částech vyšlehanou šlehačku.

Cantucci Toscani:

06.Na pracovní desku dáme mouku, cukr, mandle, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vejce a přilijeme olivový olej. Přidáme ještě semínka vanilky a kypřicí prášek a ručně zpracujeme do těsta.

07.Z těsta vytvoříme 2 válečky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

08.Cantucci po upečení nakrájíme šikmo na plátky, které klademe na pečicí plech s pečicím papírem a sušíme při 150 °C asi 5 minut z každé strany, až budou sušenky dobře vysušené. Poté necháme vychladnout.

09.Podáváme posypané moučkovým cukrem s Crema Chantilly.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo