Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pravé italské cantucci, může být něco lepšího? Cantucci s Crema Chantilly! Přesvědčí vás o tom náš expert na italskou kuchyni Riccardo Lucque.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 591 kJ / 1 335 kcal
Bílkoviny
29,30 g
Tuky
71,60 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
141,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mléko vlijeme do hrnce, přidáme zrníčka vanilky i celé prázdné lusky a větší kusy citronové kůry a přivedeme k varu (maximálně 90 °C).
Přidávejte pouze žlutou část kůry, bílá je pro tento moučník příliš hořká.
02.V míse vyšleháme metličkou žloutky s cukrem. Po chvíli přidáme škrob a opět zamícháme.
03.Vyšlehané žloutky přelijeme zahřátým mlékem a pořádně promícháme.
04.Směs nalijeme přes sítko zpátky do hrnce a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Hotový krém přelijeme do větší mísy a posypeme cukrem, nevytvoří se tak škraloup. Necháme vychladnout.
05.Jakmile je krém studený, jemně vmícháme po částech vyšlehanou šlehačku.
06.Na pracovní desku dáme mouku, cukr, mandle, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vejce a přilijeme olivový olej. Přidáme ještě semínka vanilky a kypřicí prášek a ručně zpracujeme do těsta.
07.Z těsta vytvoříme 2 válečky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
08.Cantucci po upečení nakrájíme šikmo na plátky, které klademe na pečicí plech s pečicím papírem a sušíme při 150 °C asi 5 minut z každé strany, až budou sušenky dobře vysušené. Poté necháme vychladnout.
09.Podáváme posypané moučkovým cukrem s Crema Chantilly.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT