Kuchyně
Italská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Začátečník
Sladké potěšení, které promění každou chvíli ve svátek – to je luxusní panna cotta s lesními plody podle našeho odborníka na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 363 kJ / 565 kcal
Bílkoviny
4,50 g
Tuky
40,90 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
47,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ovoce vložíme do hrnce, přidáme cukr, citronovou šťávu a trochu vody a krátce povaříme (asi 10 minut).
02.Třetinu ovoce rozmixujeme a opět smícháme s celými povařenými kousky ovoce.
03.Želatinu namočíme předem do vody, aby nabobtnala a změkla.
04.Do hrnce vlijeme smetanu, mléko, přidáme cukr a zahřejeme na 90 °C (nesmí se vařit).
05.Vanilkový lusk rozřízneme, nožem vyškrábneme semínka, která přidáme do zahřívající se smetany. Přidáme také vanilkový lusk.
06.Do teplé smetany přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do rozpuštění.
07.Z hrnce odstraníme celý vanilkový lusk, panna cottu nalijeme do formiček nebo skleniček, necháme 15 minut odstát a vložíme chladit do lednice na 2–3 hodiny.
08.Podáváme s ovocnou omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT