Panna cotta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Panna cotta je vedle tiramisu snad nejoblíbenější italský moučník. A jak je pro italskou kuchyni typické, ani tento dezert Vám nedá moc zabrat. „Vařená smetana“, jak zní název tohoto dezertu v překladu, trochu připomíná náš pudink, její chuť je však nesrovnatelně lehčí. Panna cottu můžete doplnit libovolným ovocem a vždy bude chutnat báječně.

Tagy

Nepečené zákusky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Panna cotta

  • 6 × plátků želatiny
  • 1 l čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 360 g cukru krupice
  • 2 × vanilkové lusky
  • 500 ml ušlehané smetany
  • jahodová omáčka na ozdobu
  • čerstvé ovoce na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

25 926 kJ / 6 190 kcal

Bílkoviny

41,80 g

Tuky

495,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

406,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Želatinu namočíme do studené vody. Neušlehanou smetanu vlijeme do rendlíku a přisypeme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme semínka, společně s luskem přidáme do rendlíku a zahříváme, až se rozpustí cukr. Přidáme vyždímanou želatinu, necháme rozpustit a přecedíme přes sítko. Takto připravený základ vychladíme v lázni se studenou vodou, poté vmícháme po částech ušlehanou smetanu.

02.Panna cottu naplníme do skleniček a necháme ztuhnout v lednici. Dozdobíme jahodovou omáčkou, drobným ovocem a snítkou máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo