Pošírované vejce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pošírované vejce, nebo také ztracené či zastřené. Mnoho lidí má pocit, že příprava takového vejce je úkol pro zkušené kuchaře. Roman Paulus vám dokáže, že to tak vůbec není!

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 l voda
  • 50 ml ocet
  • vejce

Orientační nutriční hodnoty

Energie

44 kJ / 11 kcal

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V malém hrnci přivedeme k varu asi 1 l vody a asi 50 ml octa.

02.Vejce vyklepneme do misky.

03.Když začne voda lehce vřít, vlijeme doprostřed opatrně celé vejce a pár vteřin počkáme. Jakmile okraje zbělají, vidličkou vejce přetočíme, aby se bílek rovnoměrně zatáhl kolem žloutku. Vaříme mírným varem asi 3 minuty.

Můžete vyzkoušet také vír! Pomocí lžíce nebo metličky vytvořte ve vodě jemný vír. Vejce opatrně vložte doprostřed víru. Ten pomůže bílku obalit žloutek.

04.Vyndáme děrovanou naběračkou a ihned podáváme. Žloutek by měl zůstat tekutý, aby se po rozkrojení krásně roztekl.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo