Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Sáhněte po receptu Romana Pauluse na vařeného lososa s krémovou pórkovou omáčkou. Recept najdete v Kuchyni Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 395 kJ / 572 kcal
Bílkoviny
33,40 g
Tuky
37,60 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
19,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěnou bílou část pórku podélně rozkrojíme a nakrájíme na malé kousky, které blanšírujemev osolené vroucí vodě (krátce povaříme, asi 20 vteřin), scedíme a propláchneme studenou vodou. Pórek přendáme na utěrku a necháme vysušit. Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo a orestujeme asi 20 g najemno nakrájené cibule dosklovata. Podlijeme bílým vínem a osolíme. Když se víno vyvaří, přilijeme smetanu a necháme zhoustnout. Přidáme připravený pórek, promícháme a odstavíme z ohně. Nakonec přimícháme oloupané, jádřince zbavené a na kousky nakrájené rajče.
02.Do pánve nalijeme rybí vývar, ochutíme kuličkami černého pepře, bobkovými listy a přidáme na nudličky nakrájenou zbylou cibuli. Přivedeme těsně pod bod varu (na 85-90 °C).
03.Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Kůži i lososa vložíme do várky, přikryjeme pokličkou a pošírujeme (6 až 8 minut).
04.Tip: Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak zbavit lososa kůže a pošírovat. Pošírovat znamená vařit těsně pod bodem varu. Tip na přípravu rybího vývaru najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
05.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, uvaříme do poloměkka a poté usmažíme v hrnci ve větším množství rozpáleného oleje. Osušíme pomocí papírových utěrek a ještě teplé osolíme.
06.Na talíř servírujeme nejprve krémový pórek, na něj položíme pošírovaného lososa a bramborové kostičky. Nakonec můžeme dozdobit lístkem čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT