Ořechové máslo z restovaných kešu

play Přehrát video recept
Ořechové máslo z restovaných kešu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi kešu? Kdo by neměl! Šéfkuchař Roman Paulus připravil právě z těchto ořechů výborné ořechové máslo, na které vám budou stačit pouze dvě suroviny – restované kešu oříšky a trocha kokosového oleje. Pak si vystačíte už jen s mixérem. Na výsledku si můžete pochutnat jen tak, když si máslo namažete na čerstvý chléb, ale také se skvěle hodí do všemožných dezertů, zmrzlin, do ovesné kaše ale i třeba do zeleninových krémů.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g nesolených kešu ořechů
  • 4 × lžíce kokosového oleje

Orientační nutriční hodnoty

Energie

12 466 kJ / 2 979 kcal

Bílkoviny

82,00 g

Tuky

251,80 g

Vláknina

14,90 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

135,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy nejprve orestujeme v pánvi bez oleje, nebo v rozpálené troubě na plechu. Následně ještě teplé rozmixujeme na drobenku. Teprve poté přidáme kokosový olej a rozsekáme na pastu. Máslo přendáme do čisté uzavíratelné sklenice a uskladníme v lednici.

K čemu použít kešu máslo?

02.Čerstvé a ještě teplé je výborné na tmavém chlebu ke svačině. Studenou ořechovou pastu ale využijete i do polévek, na pečení dezertů ale i do ranní kaše k snídani.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo