Brokolicová polévka s kešu pastou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Šéfkuchař Roman Paulus prozradí, jak připravit brokolicový krém tak, aby byl krásně zelený (běžně totiž brokolice při vaření šedne) i jak udělat výbornou pastu z kešu oříšků a kokosového oleje, která dodá polévce jedinečnou chuť. Výhodou tohoto krému je i to, že je vegetariánský (bez krutonků dokonce veganský), a tak jím uděláte radost naprosto každému a navíc vám po něm nebude těžko.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Polévka

  • bio extra panenský olivový olej
  • 1 ks cibule
  • 2 ks řapíky celeru
  • 4 ks mladé řapíky na servírování
  • 1 ks menší fenykl
  • sůl
  • pepř
  • 1 ks brokolice
  • 1 l vody
  • 2 × lžíce miso pasty
  • chilli olej na servírování

Pasta z kešu ořechů

  • 100 g kešu ořechů
  • 2 × lžíce kokosového oleje
  • sůl
  • 100 ml studené vody

Chlebové krutonky

  • chléb (ideálně pár dní starý)
  • máslo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 952 kJ / 1 184 kcal

Bílkoviny

40,90 g

Tuky

76,70 g

Vláknina

29,40 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

105,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Polévka:

01.V rozpáleném hrnci na olivovém oleji krátce zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a fenykl, lehce osolíme, opepříme a přidáme menší růžičky brokolice.

02.Tip: Pokud chcete zelenější polévku, připravte ji z košťálu a vrcholné zelené růžičky stranou krátce zblanšírujte a přidejte až do finálního mixování.

03.Krátce orestovanou brokolici zalijeme vodou, přidáme miso pastu a necháme asi 10 minut vařit. Hotovou polévku rozmixujeme najemno.

04.Tip: Místo vody můžete použít i zeleninový vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.

05.Polévku podáváme s vnitřním řapíkem celeru, kešu pastou, chlebovými krutonky a chilli olejem.

Pasta z kešu ořechů:

06.Kešu, kokosový olej, 100 ml studené vody a sůl rozmixujeme na jemnou pastu.

Chlebové krutonky:

07.Chléb nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a restujeme v pánvi s rozpuštěným máslem ze všech stran dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo