Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozpáleném hrnci na olivovém oleji krátce zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a fenykl, lehce osolíme, opepříme a přidáme menší růžičky brokolice.
Tip: Pokud chcete zelenější polévku, připravte ji z košťálu a vrcholné zelené růžičky stranou krátce zblanšírujte a přidejte až do finálního mixování.
Krátce orestovanou brokolici zalijeme vodou, přidáme miso pastu a necháme asi 10 minut vařit. Hotovou polévku rozmixujeme najemno.
Tip: Místo vody můžete použít i zeleninový vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.
Polévku podáváme s vnitřním řapíkem celeru, kešu pastou, chlebovými krutonky a chilli olejem.
Kešu, kokosový olej, 100 ml studené vody a sůl rozmixujeme na jemnou pastu.
Chléb nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a restujeme v pánvi s rozpuštěným máslem ze všech stran dozlatova.