Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Šéfkuchař Roman Paulus prozradí, jak připravit brokolicový krém tak, aby byl krásně zelený (běžně totiž brokolice při vaření šedne) i jak udělat výbornou pastu z kešu oříšků a kokosového oleje, která dodá polévce jedinečnou chuť. Výhodou tohoto krému je i to, že je vegetariánský (bez krutonků dokonce veganský), a tak jím uděláte radost naprosto každému a navíc vám po něm nebude těžko.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 952 kJ / 1 184 kcal
Bílkoviny
40,90 g
Tuky
76,70 g
Vláknina
29,40 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
105,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozpáleném hrnci na olivovém oleji krátce zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a fenykl, lehce osolíme, opepříme a přidáme menší růžičky brokolice.
02.Tip: Pokud chcete zelenější polévku, připravte ji z košťálu a vrcholné zelené růžičky stranou krátce zblanšírujte a přidejte až do finálního mixování.
03.Krátce orestovanou brokolici zalijeme vodou, přidáme miso pastu a necháme asi 10 minut vařit. Hotovou polévku rozmixujeme najemno.
04.Tip: Místo vody můžete použít i zeleninový vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.
05.Polévku podáváme s vnitřním řapíkem celeru, kešu pastou, chlebovými krutonky a chilli olejem.
06.Kešu, kokosový olej, 100 ml studené vody a sůl rozmixujeme na jemnou pastu.
07.Chléb nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a restujeme v pánvi s rozpuštěným máslem ze všech stran dozlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT