Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Sladká pohanka

Snídaně by se neměla skládat jen ze sladkých dobrot, ale také výživově bohatých potravin. Dobrá snídaně by nás měla nasytit a zároveň nakopnout, abychom měli dostatek energie na zvládání každodenních povinností. A právě to splňuje pohanka připravená na sladko s ovocem, která je zdravá, bez lepku a hlavně hrozně dobrá. Roman Paulus vás v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu provede přípravou sladkého pohankového salátu s ovocem, který si také snadno sbalíte do práce jako svačinku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sladká pohanka

  • pohanka
  • sůl
  • hrušky
  • mletá skořice
  • med
  • citron (šťáva)
  • maliny
  • ostružiny
  • nektarinka
  • čerstvá máta

POSTUP

Pohanku propláchneme a vaříme v lehce osolené vodě v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody 5-8 minut. Poté celý hrnec vložíme do trouby předehřáté na 50–70 °C nebo do peřin a necháme asi 20 minut odpočinout.

Uvařenou pohanku smícháme s nastrouhanou hruškou, mletou skořicí, medem a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s lesními plody a nakrájenou nektarinkou a ozdobíme čerstvou mátou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.