Kuchyně
Americká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Mrkvový dort zní napoprvé trochu zvláštně, ale jakmile ho jednou vyzkoušíte, možná už nebudete chtít žádný jiný! Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na to, jak si doma „mrkváč“ upéct. Kromě samotné mrkve budete potřebovat ještě vejce, jablečné pyré, olej a samozřejmě cukr, mouku a třeba také kypřicí prášek. Po samotném pečení můžete během chlazení připravit nadýchaný krém z másla a krémového sýra. Roman Paulus vám posléze ukáže i to, jak správně dort promazat a nakonec ozdobit krémem a třeba marcipánovými mrkvičkami.
Energie
49 999 kJ / 11 950 kcal
Bílkoviny
101,20 g
Tuky
660,20 g
Vláknina
35,70 g
Sůl
23,50 g
Sacharidy
1 436,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pekanové ořechy nasucho orestujeme a následně nasekáme najemno.
02.V míse promícháme nastrouhanou mrkev, vejce, jablečné pyré a olej. Ke směsi přidáme všechny tři cukry, perníkové koření, jedlou sodu, prášek do pečiva, špetku soli, ořechy a hladkou mouku. Vypracujeme tekuté těsto.
03.Hmotu naplníme do dortové formy vypodložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Před použitím necháme korpus zcela vychladnout.
04.Změklé máslo s krémovým sýrem a vanilkovým aroma vyšleháme do pěny. Následně přidáme cukr, ještě jednou vyšleháme do hladkého krému.
Pokud máte rádi dorty méně sladší, cukr klidně uberte.
05.Hotový krém nandáme do cukrářského sáčku a malou část do druhého sáčku s ozdobnou špičkou.
06.Vychladlý korpus prokrojíme 2x na tři vrstvy, naplníme a obmažeme krémem. Zdobíme rozetkami z krému a malými mrkvičkami z marcipánu.
Jak jednoduše naplnit a do hladka obmazat dort se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Jak si připravit růžičky a mrkvičky z marcipánu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT