Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Samozřejmě si můžete marcipánové ozdoby na svůj domácí dort koupit, ale uvidíte, jakou vám udělá radost, když si připravíte své vlastní. Díky video návodu šéfkuchaře Romana Pauluse navíc zjistíte, jak to je vlastně snadné! Během několika minut se naučíte, jak zacházet s marcipánem a gelovými potravinářskými barvami i jak vcelku jednoduše vytvarovat věrohodnou mrkvičku včetně natě, která bude krásnou ozdobou mrkvového dortu. Když si navíc zavzpomínáte na dětství a práci s modelínou, dovedete vyrobit spoustu různých ozdůbek, jaké si jen budete přát.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Marcipán rozdělte na menší a větší část. Menší část, která poslouží jako nať, obarvíme nazeleno. Větší část, kterou obarvíme na červeno-oranžovo, použijeme k výrobě kořene.
02.Připravíme si pracovní vál, na který položíme část marcipánu. Špejlí nabereme malou část potravinářské gelové barvy a neustálým překládáním marcipán obarvíme.
: Na barvení marcipánu používejte rukavice, abyste si neobarvili ruce.
03.Zelenou část vyválíme na tenké nitky, které rozdělíme asi na 2 cm dlouhé segmenty. U každého segmentu jednu část zašpičatíme, koncem spojíme 3 dohromady a vytvarujeme nať.
04.Z oranžové části malý kus marcipánu uštípneme, vyválíme asi 4 cm velký kužel ve tvaru mrkve. Nožem naznačíme záhyby na mrkvi a za pomocí špejle připravíme důlek, do kterého vložíme nať.
05.Připravenou zelenou nať napíchneme na špejli a špejlí následně zandáme do samotné mrkve. Špejli vytáhneme a mrkvička je hotová.
06.Marcipánové mrkvičky se hodí na dozdobení zákusků a dortů, zejména pak na mrkvový dort.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT