Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Šťavnaté masové kuličky v paprikové omáčce s rýží – tak vypadá rychlý a chutný oběd pro celou rodinu podle Marcela Ihnačáka. Vyzkoušíte ho?
Energie
4 339 kJ / 1 039 kcal
Bílkoviny
44,60 g
Tuky
50,20 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
101,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme rýži, osolíme, následně zalijeme vroucí vodou, promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C asi na 20 minut.
02.Po uvaření rýži vyndáme z trouby, promícháme necháme dojít ve vypnuté troubě, než dopečeme masové kuličky.
03.Do mísy vložíme mleté maso, vejce, mouku, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 2 lahůdkové cibulky nakrájené nadrobno, rozmarýn a promícháme. Z připravené směsi vytvoříme kuličky, které obalíme v strouhance a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran.
04.2 lahůdkové cibulky, 2 stroužky česneku a červenou papriku nakrájíme a přidáme do pánve k masovým kuličkám. Přidáme bobkové listy a větvičku rozmarýnu a pokračujeme v restování. Přidáme mletou papriku a 2 lžíce másla, promícháme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu z ½ citronu a krátce povaříme. Před dokončením přidáme 1 lžíci másla a listovou petržel a stáhneme z ohně.
05.Před podáváním posypeme pokrm nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT