Masové kuličky s omáčkou z gorgonzoly

play Přehrát video recept
Masové kuličky s omáčkou z gorgonzoly
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte kuličky z mletého masa podle receptu Marcela Ihnačáka.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Masové kuličky s pečenou zeleninou

  • 1 kg mletého masa mix 100% Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × menší cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × mrkví
  • 5 × petrželí
  • 1 × svazek bílé kulaté ředkve

Omáčka z gorgonzoly

  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 200 g gorgonzoly dolce Lovilio
  • 500 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • listová petržel nebo lahůdková cibulka (na ozdobu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 812 kJ / 911 kcal

Bílkoviny

40,30 g

Tuky

76,30 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

17,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Masové kuličky s pečenou zeleninou

01.K mletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 4 stroužky česneku. Osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a přidáme nasekaný rozmarýn. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme menší kuličky, které klademe vedle sebe do zapékací mísy vymaštěné olivovým olejem. Kuličky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

02.Mezitím připravíme kořenovou zeleninu. Mrkev, petržel a bílou ředkev nakrájíme na menší kousky. Do vroucí osolené vody přidáme nejprve mrkev s petrželí. Ředkev přidáme o pár minut později a vaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat, trochu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a promícháme.

03.Předvařenou zeleninu přidáme k předpečeným kuličkám, posypeme lístky rozmarýnu a pečeme při stejné teplotě ještě 20 – 25 minut dozlatova.

Omáčka z gorgonzoly

04.Druhou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno, orestujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem, trochu osolíme a opepříme. Jakmile cibule a česnek zezlátnou, přidáme kousky gorgonzoly, podlijeme smetanou a za stálého míchání metličkou vaříme na mírném plameni, až se sýr úplně nerozpustí.

05.Tip: Pokud je potřeba, můžeme hotovou omáčku rozmixovat ponorným mixerem.

Servírování

06.Masové kuličky servírujeme s pečenou kořenovou zeleninou přelité omáčkou z gorgonzoly. Jídlo můžeme ještě dozdobit listovou petrželí nebo nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo