Kuchyně
Italská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte kuličky z mletého masa podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 812 kJ / 911 kcal
Bílkoviny
40,30 g
Tuky
76,30 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
17,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.K mletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 4 stroužky česneku. Osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a přidáme nasekaný rozmarýn. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme menší kuličky, které klademe vedle sebe do zapékací mísy vymaštěné olivovým olejem. Kuličky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
02.Mezitím připravíme kořenovou zeleninu. Mrkev, petržel a bílou ředkev nakrájíme na menší kousky. Do vroucí osolené vody přidáme nejprve mrkev s petrželí. Ředkev přidáme o pár minut později a vaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat, trochu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a promícháme.
03.Předvařenou zeleninu přidáme k předpečeným kuličkám, posypeme lístky rozmarýnu a pečeme při stejné teplotě ještě 20 – 25 minut dozlatova.
04.Druhou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno, orestujeme v rozehřátém hrnci s olivovým olejem, trochu osolíme a opepříme. Jakmile cibule a česnek zezlátnou, přidáme kousky gorgonzoly, podlijeme smetanou a za stálého míchání metličkou vaříme na mírném plameni, až se sýr úplně nerozpustí.
05.Tip: Pokud je potřeba, můžeme hotovou omáčku rozmixovat ponorným mixerem.
06.Masové kuličky servírujeme s pečenou kořenovou zeleninou přelité omáčkou z gorgonzoly. Jídlo můžeme ještě dozdobit listovou petrželí nebo nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT