Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Masové kuličky si nemusíte dávat jen během nakupování švédského nábytku, ale pochutnat si na nich můžete, kdykoliv si zamanete! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na kuličky z mletého masa pečené na plechu společně s batáty a kousky červené cibule. Zjistíte, jak správně namíchat masovou směs na kuličky i jak ji ochutit česnekem, chilli papričkou, bylinkami a voňavým parmazánem. Vše pak stačí servírovat dohromady posypané dalším sýrem a s trochou kysané smetany na zjemnění.
Energie
3 385 kJ / 809 kcal
Bílkoviny
39,40 g
Tuky
53,80 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
42,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné batáty nakrájíme na menší kousky. Dáme je do mísy, přelijeme olejem, osolíme a opepříme. Promíchané přendáme na plech vystlaný pečicím papírem.
02.Mleté maso v míse osolíme, opepříme, pokapeme olejem, přidáme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku, pálivou papričku a nasekaný česnek. Dochutíme najemno nasekanou pažitkou, parmazánem a důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky, které přidáme je na plech k batátům.
03.Červené cibule nakrájíme na měsíčky. Přihodíme na plech, pokapeme olejem a vše pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
04.Masové koule servírujeme s batáty a cibulí, posypeme hoblinami parmazánu a zelenou částí lahůdkové cibulky. Na závěr přelijeme zakysanou smetanou a pokapeme olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT