Maltézská omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Základ maltézské omáčky, stejně jako třeba bernské, tvoří holandská omáčka. Odlišuje se jednou přísadou, která je schopna změnit celou její chuť – šťávou z krvavých pomerančů. Omáčka tak získá jemnější a osvěžující chuť. Stejně jako holandská omáčka se skvěle hodí k chřestu, ale rovněž k brokolici či květáku.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Maltézská omáčka

  • 2 × žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • redukce z červených pomerančů
  • 100 ml přepuštěného másla
  • pomerančová kůra
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 050 kJ / 968 kcal

Bílkoviny

5,60 g

Tuky

99,90 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,14 g

Sacharidy

2,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky a bílé víno vyšlehejte nad vodní lázní do pěny. Přilijte redukci z krvavých pomerančů (čerstvá šťáva svařená na hustý sirup) a postupně zašlehejte přepuštěné máslo. Odstavte z vodní lázně, opepřete, osolte, přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a zamíchejte.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo