Omáčka choron
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Choron omáčka je další omáčkou, jejímž základem je holandská omáčka. Je ochucena rajským protlakem a její chuť skvěle podtrhnou čerstvé bylinky, např. pažitka, estragon, tymián nebo rozmarýn. Omáčka choron se nejvíce hodí ke grilovanému hovězímu. Jak na její přípravu, se dozvíte z následujícího videa s Romanem Paulusem.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Omáčka choron

  • 2 × žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře
  • 2 × bobkové listy
  • 1,5 × šalotky
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý estragon
  • čerstvá pažitka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 217 kJ / 1 008 kcal

Bílkoviny

7,10 g

Tuky

100,10 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

0,08 g

Sacharidy

11,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky a redukci z bílého vína, šalotky a divokého koření vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Přidáme protlak a postupně zašleháme přepuštěné máslo. Odstavíme z vodní lázně, dochutíme nakrájenou pažitkou a estragonem, osolíme a opepříme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo