Pěna z holandské omáčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Holandská omáčka je velice jemná, nadýchaná a její chuť skvěle doplňuje jak masa a ryby, tak zeleninu. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak připravit holandskou omáčku a servírovat ji jako pěnu. Její chuť pak bude ještě jemnější a zároveň poslouží i jako ozdoba na talíři.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pěna z holandské omáčky

  • 2 × žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • 100 ml přepuštěného másla
  • citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 992 kJ / 954 kcal

Bílkoviny

5,50 g

Tuky

99,60 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,05 g

Sacharidy

2,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky vložíme do mísy, přilijeme víno, osolíme a šleháme nad vodní lázní do husté pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo a dochutíme citronovou šťávou. Naplníme do sifonové láhve, vložíme 2 bombičky a servírujeme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo