Béarnská omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Základem béarnské omáčky je omáčka holandská, která je navíc ochucena čerstvým estragonem. Tato omáčka s jemným citronovým aroma zvýrazní chuť grilovaného masa, zvláště hovězích steaků a také ryb. Připravte ji ke společnému grilování a zaručujeme Vám, že každý z hostů bude nadšený a okamžitě zmizí ze stolu.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Beárnská omáčka

  • sůl
  • 0,5 × šťáva z citronu
  • 2 × bobkové listy
  • 1,5 × šalotky
  • čerstvý estragon
  • pepř
  • 2 × žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře

Orientační nutriční hodnoty

Energie

773 kJ / 185 kcal

Bílkoviny

6,60 g

Tuky

9,10 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,06 g

Sacharidy

11,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky a redukci vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Postupně zašleháme přepuštěné máslo. Odstavíme z vodní lázně, dochutíme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý estragon.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo