Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Chřestový krém je polévka, kterou jednoduše musíte ochutnat. A nejlépe si ji předtím sami uvařit. Díky video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse to pro vás bude hračka. Polévka z bílého chřestu skvěle doplní třeba sváteční oběd, ale klidně může být i sama o sobě lehnou letní večeří. Roman Paulus vám ukáže, jak krém správně zahustit (v tomto případě jíškou) i jak ho propasírovat, což přijde v případě chřestové polévky vhod. Když ji budete podávat s hlavičkami zeleného chřestu (nebo třeba s petrželí) a křupavými krutonky, zůstanou na stole po pár minutách jen prázdné talíře.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 343 kJ / 318 kcal
Bílkoviny
6,20 g
Tuky
22,00 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
0,71 g
Sacharidy
22,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na lžíci másla orestujeme pórek nakrájený na kolečka a cibuli na kostičky, později přidáme bílý chřest nakrájený na kousky a restujeme do změknutí. Podlijeme bílým vínem, ochutíme trochou cukru a soli, podlijeme chřestovým a případně i kuřecím vývarem. Vaříme 25–30 minut.
02.Tip: Pro vegetariánskou verzi vynechte kuřecí vývar a použijte pouze chřestový. Jak si připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Z dvou lžic másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Studenou jíšku vmícháme do vroucí polévky, přidáme smetanu a necháme vařit 15–20 minut. Během vaření mícháme.
04.Do provařené polévky přidáme pár kapek citronové šťávy a vše dobře rozmixujeme. Přecedíme přes jemné kovové sítko a v případě potřeby dochutíme.
05.Podáváme v misce se špičkami zeleného chřestu a krutonky z na másle opečené housky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT