Úroda cuket, lilků a rajčat přímo vybízí k přípravě snadných zeleninových pokrmů. Tím je také italská caponata podle receptu Riccarda Lucqueho. Podávejte s mozzarellou.
Úroda cuket, lilků a rajčat přímo vybízí k přípravě snadných zeleninových pokrmů. Tím je také italská caponata podle receptu Riccarda Lucqueho. Podávejte s mozzarellou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V míse smícháme zeleninu – řapíkatý celer nakrájený na 5 cm hranolky, papriku na větší proužky, oloupaný lilek nakrájený na hranolky, cibuli na měsíčky, osolíme, opepříme, přelijeme olivovým olejem a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme větvičku rozmarýnu, a celé stroužky česneku a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 15 minut, až bude zelenina křupavá a pěkně opečená.
2. Po upečení necháme zeleninu vychladnout.
Tip: Zeleninu můžete připravit i den dopředu, nebo zužitkovat zeleninu z předešlého dne.
3. Pečenou vychladlou zeleninu přendáme do mísy, přidáme opražené piniové oříšky, rozinky, které jsme namočili předem ve studené vodě, rajčatovou omáčku a zamícháme.
4. Ochutíme jablečným octem, solí, cukrem a přidáme rukama natrhanou bazalku.
5. Podáváme navrchu s mozzarellou rozkrojenou napůl ozdobené několika lístky bazalky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 960 kcal, 45 g bílkovin, 32 g sacharidů, 77 g tuků.