´Nduja – ochutnali jste už tuto italskou delikatesu? Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete ji přidat do legendárních špaget aglio, olio e peperoncino jako Riccardo Lucque.
´Nduja – ochutnali jste už tuto italskou delikatesu? Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete ji přidat do legendárních špaget aglio, olio e peperoncino jako Riccardo Lucque.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do rozehřáté pánve vložíme česnek nakrájený na plátky, přilijeme olivový olej, přidáme pálivou papričku nakrájenou na kolečka a orestujeme.
2. Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente.
3. Jakmile začne česnek v pánvi zlátnout, přidáme 'nduju, přilijeme trochu vody z vaření těstovin a povaříme.
4. Těsně před dokončením omáčky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, osolíme, přidáme nasekanou listovou petržel a uvařené špagety a mícháme, až vznikne krémová omáčka.
5. Podáváme posypané bohatou dávkou nasekané listové petržele.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 608 kcal, 15 g bílkovin, 81 g sacharidů, 24 g tuků.