Riccardo Lucque
Doba přípravy15 min.

Spaghetti aglio, olio, peperoncino e ‘nduja

´Nduja – ochutnali jste už tuto italskou delikatesu? Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete ji přidat do legendárních špaget aglio, olio e peperoncino jako Riccardo Lucque.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Italiamo
  • 1 × pálivá paprička
  • sůl Kania
  • 400 g špagety Italiamo
  • 100 g ’nduja Italiamo
  • 4 × rajčata
  • listová petržel

POSTUP

1. Do rozehřáté pánve vložíme česnek nakrájený na plátky, přilijeme olivový olej, přidáme pálivou papričku nakrájenou na kolečka a orestujeme. 

2. Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente.

3. Jakmile začne česnek v pánvi zlátnout, přidáme 'nduju, přilijeme trochu vody z vaření těstovin a povaříme. 

4. Těsně před dokončením omáčky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, osolíme, přidáme nasekanou listovou petržel a uvařené špagety a mícháme, až vznikne krémová omáčka.

5. Podáváme posypané bohatou dávkou nasekané listové petržele.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 608 kcal, 15 g bílkovin, 81 g sacharidů, 24 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.