Pyré ma svůj původ ve francouzské kuchyni. Připravuje se z uvařené zeleniny, kterou je poté nutné propasírovat přes sítko. Nejpopulárnější podobou je bramborové pyré, ale dá se připravit i z jiných druhů zeleniny. Roman Paulus Vám doporučuje, abyste k pečenému pstruhovi připravili hráškové pyré. K pečenéným kuřecím stehnům se zase hodí pyré z kořenové petržele. Marcel Ihnačák Vám nabízí obměnu oblíbené klasiky – bramborové pyré dochcené sýrem Grana Padano, díky kterému získá krémovou konzistenci a nezapomenutelnou chuť. Toto pyré výborně doplní vepřové maso se sušenou šunkou.
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…
Hůlky místo klasického příboru rozhodně nemusíte vzít do ruky jen v restauraci, můžete si je vyzkoušet i doma.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.