Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci s asi 50 g rozpuštěného másla zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Po chvíli přilijeme asi 100 ml vody a 100 ml smetany. Za průběžného míchání vaříme doměkka. V případě potřeby přilijeme trochu smetany a tyčovým mixérem směs rozmixujeme. Pyré pomocí sítka propasírujeme do hrnce, smícháme s propasírovanými vařenými bramborami a případně dosolíme.
Na pánev vložíme na stejně velké kousky nakrájenou mrkev, trochu cukru, asi 50 ml vody a 30 g másla. Jakmile mrkev změkne, přidáme oloupané mladé stonky řapíkatého celeru nakrájené na kousky a pánev sundáme z ohně.
Očištěné filety bez šupin a kostí osolíme, opepříme a pomoučíme z obou stran.
TIP: Roman Paulus Vám v Kulinářské akademii Lidlu poradí, jak filetovat pstruha.
Pstruha opečeme z obou stran v pánvi na rozpáleném přepuštěném másle se dvěma (rukou rozdrcenými) stroužky česneku a tymiánem. Ke konci pečení do pánve přidáme asi 20 g másla a stáhneme z ohně.
TIP: Podívejte se, jak se připravuje přepuštěné máslo v Kulinářské akademii Lidlu.
Na mělký talíř servírujeme nejprve hráškové pyré, poté dušenou mrkev s celerem a 2 filety pstruha. Pokrm přelijeme výpekem ze pstruhů.