Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Petržel očistíme, rozkrojíme vždy na dvě poloviny a vytvoříme podlouhlé špalíčky, které vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem, osolíme a opepříme. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, rozpůlíme na dvě části a očistíme kloub, abychom získali hladké paličky. Z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou. Přendáme na připravenou petržel v zapékací míse a posypeme nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Přidáme rukou rozdrcený česnek a asi 100 ml vody. Mísu důkladně zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 1 hodinu. Poté alobal odstraníme a pečeme při stejné teplotě dalších 45 minut.
V hrnci zpěníme na rozehřátém másle najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel, osolíme a dusíme doměkka. Po chvíli podlijeme zbylou vodou a smetanou. Po změknutí petržele směs tyčovým mixérem rozmixujeme. Pyré zahustíme uvařenými a propasírovanými bramborami.
Na talíř dáme nejprve petrželové pyré, na něj několik špalíčků pečené petržele spolu s kuřecím stehnem a přelijeme výpekem ze zapékací mísy.