Po kuchyni se line vůně pečeného masa, z trouby se chňapkami vytahuje rozpálený pekáč a rodina se už nemůže dočkat, jakou dobrotu dostane na talíř. Křupavá kůrčička, zlatavá barva a šťavnatý vnitřek spojují výběr dnešních receptů. Nechte se inspirovat a nakoukněte za dvířka pečicí trouby s námi.
Zapečené těstoviny jsou zlatou klasikou většiny domácností. Oblíbené penne, křehký hrášek, lahodné kuřecí maso, krémová smetana, modrý sýr a parmezán zajistí skvělou večeři, která zachutná celé rodině včetně dětí. Navíc se jedná o ideální jídlo do krabičky na druhý den do práce k obědu. Podívejte se na videorecept a nechte se inspirovat šéfkuchařem Romanem Paulusem na zapečené penne s kuřecím masem, hráškem a sýrem.
Máte rádi spíše tradiční českou kuchyni? Co takhle roládu z vepřové krkovice plněnou špenátem a podávanou s bramborou kaší. Ta díky pečenému česneku získá nezapomenutelnou chuť a opražená kedlubna jako příloha dodá klasickému jídlu moderní nádech. Pokud jste vepřovou roládu s neobvyklými přílohami ještě neochutnali, je nevyšší čas se do téhle dobroty pustit.
Už jste někdy zkoušeli péct kuře na plechovce s pivem? Kuře neleží ve vodě a tak je každičký centimetr krásně zlatý a křupavý. Pivo, které se z plechovky během pečení vypařuje, dodá masu nezaměnitelnou chuť a oblíbené grilovací koření ji velmi dobře podpoří. Jako přílohu podávejte šťouchané brambory s čočkou a lahůdkovou cibulkou a křupavé fazolky s vypečenou slaninou. No kdo by odolal?
Máte rádi vepřové maso? Tak to musíte vyzkoušet libovou panenku, zabalenou ve slanině a upečenou v listovém těstě. V receptu se naučíte i triky profesionálních kuchařů, jako jak snadné je připravit kuřecí fáš, která masu dodá tu správnou chuť, nebo jak rolku správně zabalit do listového těsta, aby výsledný efekt byl prostě dokonalý. S přílohou z blanšírované brokolice můžete servírovat exkluzivní oběd, který mnohé příjemně překvapí.
Dali jsme se letos na zdravou stravu nebo rádi zkoušíte nové kombinace? Tento recept je dělaný přímo pro vás. Pečené krůtí maso s vysokým obsahem bílkovin, sladké brambory plné vitamínů a jako chuťovka dušená kapusta s vypraženou slaninou. Už víte, co bude zítra k obědu?
Představte si voňavou orestovanou zeleninu, kvalitní mleté maso, domácí bramborové noky a krémovou smetanu v jenom pekáči. To celé korunované neodolatelnými třemi druhy sýrů a zapečené dozlatova. Tuhle univerzální dobrotu připravíte do 30 minut, pokud už máte uvařené brambory z předchozího dne. Navíc můžete obměnit suroviny podle toho, co máte zrovna v lednici nebo co vám chutná. Zapečené bramborové noky s mletým masem a třemi druhy sýrů jsou zárukou chutné večeře.
Pečení v troubě je skvělé. Suroviny nachystáte, dáte péct a pak už jenom čekáte, kdy bude hotovo. Stihnete si uklidit kuchyň, pěkně prostřít stůl a ještě v mezičase zvládnete nějaký zdravý salátek jako přílohu. Co budete dělat zítra k obědu vy?
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.