Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte kuře připravené netradičním způsobem podle receptu Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz..
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 757 kJ / 898 kcal
Bílkoviny
74,00 g
Tuky
48,70 g
Vláknina
8,20 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
42,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuře omyjeme, okořeníme grilovacím kořením, přelijeme trochou oleje a dobře vetřeme do kůže. Kuře „posadíme“ na plechovku od piva, v které může trochu piva zůstat.
Do kuřete můžeme vložit i bylinky na provonění.
02.Kuře umístíme do pekáčku a podlijeme trochou vody, aby se při pečení nevysoušelo. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi 2 hodiny, v průběhu pečení poléváme výpekem a kontrolujeme, aby se kůže nespálila. Po upečení kuře naporcujeme.
03.Tip: Pokud máte další jednotlivé kousky kuřete, můžete je péct společně ve stejném pekáčku.
04.Brambory oloupeme a vaříme ve vodě bez soli. Chvíli po tom, co se začnou brambory vařit, přidáme namočenou čočku, uvaříme doměkka, poté scedíme a rozšťoucháme. Přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, osolíme, přilijeme trochu olivového oleje, přidáme nasekanou čerstvou mátu a zamícháme.
05.V rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme vyškvařenou slaninu, přidáme vařené zelené fazolky, opepříme a můžeme i osolit, slanina je však dost slaná. Přidáme nakrájenou bazalku a posypeme strouhaným sýrem grana padano.
06.Kuře podáváme naporcované, šťouchané brambory s čočkou i fazolky servírujeme v miskách zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT