Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuře omyjeme, okořeníme grilovacím kořením, přelijeme trochou oleje a dobře vetřeme do kůže. Kuře „posadíme“ na plechovku od piva, v které může trochu piva zůstat.
Tip: Do kuřete můžeme vložit i bylinky na provonění.
Kuře umístíme do pekáčku a podlijeme trochou vody, aby se při pečení nevysoušelo. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi 2 hodiny, v průběhu pečení poléváme výpekem a kontrolujeme, aby se kůže nespálila. Po upečení kuře naporcujeme.
Tip: Pokud máte další jednotlivé kousky kuřete, můžete je péct společně ve stejném pekáčku.
Brambory oloupeme a vaříme ve vodě bez soli. Chvíli po tom, co se začnou brambory vařit, přidáme namočenou čočku, uvaříme doměkka, poté scedíme a rozšťoucháme. Přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, osolíme, přilijeme trochu olivového oleje, přidáme nasekanou čerstvou mátu a zamícháme.
V rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme vyškvařenou slaninu, přidáme vařené zelené fazolky, opepříme a můžeme i osolit, slanina je však dost slaná. Přidáme nakrájenou bazalku a posypeme strouhaným sýrem grana padano.
Kuře podáváme naporcované, šťouchané brambory s čočkou i fazolky servírujeme v miskách zvlášť.