Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Oloupeme, propasírujeme do misky, dle chuti osolíme, přidáme žloutek a vejce. Promícháme a podle potřeby přisypeme hrubou mouku. Zamícháme a vzniklé těsto zpracujeme ještě rukama na pomoučněném vále. Těsto je nutné zpracovat rychle, aby příliš nezměklo. Rozdělíme na poloviny a vyválíme užší válečky, které nakrájíme na menší kousky a vytvoříme noky o šířce asi 2 cm. Vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty a scedíme.
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájený česnek a bobkové listy a asi po 5 minutách vmícháme mleté maso a jakmile se začne rozpadat, přidáme rajčata, podlijeme vínem a dusíme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem a dusíme ještě pár minut. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme hrst najemno nakrájené bazalky. Povaříme 10–15 minut a stáhneme z ohně. Omyté žampiony nakrájíme na třetiny a orestujeme v pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přisypeme noky, krátce promícháme a vložíme do zapékací mísy. Omáčku s mletým masem rozprostřeme na noky, posypeme sýry a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.