Existují bylinky, které mají nevšední chuť a aroma. K nim patří bezpochyby rozmarýn – neobyčejně intenzivní bylinka, kterou lze použít jak čerstvou, tak i sušenou. Roman Paulus přidal větvičku rozmarýnu k připravovaným irským steakům, díky čemuž získaly výraznou chuť. Jiným způsobem ochucení masa je rozmarýnový olej – takový způsob náš kuchař použil v receptu na vepřové plátky s hořčičnou omáčkou. V obou receptech rozmarýnem ochutil i brambory. V případě steaků ho přidal k bramborovým placičkám rösti, u vepřových plátků vybral jako přílohu rozmarýnové pyré. Marcel Ihnačák použil rozmarýn ve svém receptu na dušeného králíka na bílém víně. Který recept vyzkoušíte?
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.
Děti milují limonády a ty z obchodů jsou pro ně často příliš sycené a plné cukru. Když se pustíte do domácích limonád, můžete sami množství sladidla…
Jemný prášek z toho nejlepšího zeleného čaje se přidává do dezertů či do zmrzliny nebo si z něj jednoduše připravíte i osvěžující „latté“. Je…