Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Steak z irské hovězí svíčkové

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na grilovanou hovězí svíčkovou s bramborovými rösti a zeleninou. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná zelenina

  • 500 g zeleniny (cuketa, lilek, paprika)
  • olivový olej Biotrend
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Bramborové rösti

  • 500 g brambor
  • 50 g slaniny na kostičky Dulano

Steaky

  • 4 × Irské steaky ze svíčkové Deluxe 
  • 4 × lžíce másla Pilos

Ragú

  • 150 g žampionů
  • rostlinný olej Promienna
  • 50 g cibule
  • 50 ml brandy (lze použít Goldbrand Alliance)
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × lžíce nasekané petrželky
  • alobal
  • grilovací pánev
  • kulaté vykrajovátko (Ø asi 8 až 10 cm)

POSTUP

Grilovaná zelenina

Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a v grilovací pánvi na sucho ogrilujeme. V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme větvičku rozmarýnu, dva rozmáčknuté stroužky česneku a grilovanou zeleninu. Osolíme, opepříme a promícháme. Takto připravenou zeleninu můžeme podávat jak za tepla, tak za studena jako salát.

Bramborové rösti

Brambory ve slupce upečeme v troubě do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme (brambory by měly lepit). K nastrouhaným bramborám přidáme kostičky slaniny, sůl, nasekané lístky rozmarýnu a dobře promícháme. Směs natlačíme do vykrajovátka a vytvoříme asi 1 a ½ cm vysoké placičky, které dozlatova orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji.

Steaky

Omyté a osušené steaky opepříme, osolíme a hned vkládáme do rozehřáté grilovací pánve. Grilujeme na sucho z obou stran asi 1 až 2 minuty. Grilované maso dáme na pečicí plech, na každý steak položíme větvičku rozmarýnu a kousek másla. Plech s masem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 6 až 8 minut podle velikosti steaku. Po vyjmutí z trouby steaky přikryjeme alobalem a necháme chvíli odstát.

Ragú

Omyté klobouky žampionů nakrájíme na kousky a restujeme v kastrůlku na rozehřátém rostlinném oleji. K orestovaným žampionům přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, podlijeme brandy a povaříme, až se alkohol vypaří. Přilijeme smetanu a necháme svařit na požadovanou konzistenci. Dokončíme nasekanou petrželkou.

Servírování

Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu, dozlatova orestované rösti a steak. Houbové ragú podáváme v misce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.