Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a v grilovací pánvi na sucho ogrilujeme. V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme větvičku rozmarýnu, dva rozmáčknuté stroužky česneku a grilovanou zeleninu. Osolíme, opepříme a promícháme. Takto připravenou zeleninu můžeme podávat jak za tepla, tak za studena jako salát.
Brambory ve slupce upečeme v troubě do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme (brambory by měly lepit). K nastrouhaným bramborám přidáme kostičky slaniny, sůl, nasekané lístky rozmarýnu a dobře promícháme. Směs natlačíme do vykrajovátka a vytvoříme asi 1 a ½ cm vysoké placičky, které dozlatova orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji.
Omyté a osušené steaky opepříme, osolíme a hned vkládáme do rozehřáté grilovací pánve. Grilujeme na sucho z obou stran asi 1 až 2 minuty. Grilované maso dáme na pečicí plech, na každý steak položíme větvičku rozmarýnu a kousek másla. Plech s masem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 6 až 8 minut podle velikosti steaku. Po vyjmutí z trouby steaky přikryjeme alobalem a necháme chvíli odstát.
Omyté klobouky žampionů nakrájíme na kousky a restujeme v kastrůlku na rozehřátém rostlinném oleji. K orestovaným žampionům přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, podlijeme brandy a povaříme, až se alkohol vypaří. Přilijeme smetanu a necháme svařit na požadovanou konzistenci. Dokončíme nasekanou petrželkou.
Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu, dozlatova orestované rösti a steak. Houbové ragú podáváme v misce zvlášť.