Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pesto z divokého česneku

Medvědí česnek je k dostání pouze omezenou dobu, proto je potřeba úrodu náležitě zpracovat. Jednou z možností je pesto, které má bohaté využití. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pesto z divokého česneku

  • 100 g divokého česneku
  • 30 g lískových ořechů
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 × lžíce parmezánu

POSTUP

1. Do mixéru vložíme nakrájené listy divokého česneku, lískové ořechy, osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán, trochu olivového oleje a opět rozmixujeme.

Tip: Věděli jste, že divoký česnek je označení pro různé druhy česneků, které rostou volně v přírodě? Nejznámější odrůdou je pak medvědí česnek.

2. Pesto přendáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici, vydrží až několik týdnů.

3. Podáváme s těstovinami stejně jako ostatní pesta, hodí se také jako dip k opečenému chlebu nebo jako náplň masové rolády.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.