Osvěžující pivní drinky
Doba čtení 3 minut

Osvěžující pivní drinky

Obzvlášť v létě může být pivo skvělou součástí osvěžujících drinků. Navzdory tomu, co mohou zarytí pivaři tvrdit!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Zkuste to!

Díky kombinaci s nealkem jsou pivní nápoje lehčí než samotné pivo a nebudou se vám po nich proto v horkém dni zavírat oči tak rychle jako po klasickém pivu. Z nealkoholického piva si samozřejmě můžete připravit i čistě nealko variantu. Chutnají také lidem, na které je pivo moc hořké. Navíc si můžete vyhrát s příchutěmi a vyladit si tak drink podle sebe. 

Pivo a ovoce? Proč ne!

Nejznámějším pivním nápojem je určitě bavorský radler, v Anglii se mu říká shandy, ve Francii panaché. Připravuje se smícháním piva a citrusové šťávy nebo limonády v poměru 50 na 50.

TIP: Není nic snazšího než si ho připravit přímo doma – stačí smíchat světlý ležák s perlivou vodou, vymačkat půl citronu (pozor na dužinu, ta se do nápoje moc nehodí) a přidat třtinový cukr. Nejdřív nalijte minerálku nebo limonádu a pak pomalu po stěně přilijte pivo.

Perlivou vodu můžete také lehce naředit pomerančovým nebo grepovým džusem. Vyhrát si můžete i s dalšími chutěmi – s pivem se snoubí třeba bezinková šťáva nebo zázvor.


Inspirace z celého světa

Němci jsou v míchání piva opravdoví přeborníci, nestydí se ho servírovat ani třeba s kolovými nápoji (koktejl diesel) nebo citronovou limonádou. Pivo míchají rádi i s pomerančovou limonádou (takzvaný alster) nebo tmavé s malinovou – takovému mixu se říká ententeich neboli kachní rybník.

Ve Francii si zase můžete objednat monaco – pivo s limonádou a grenadinovým sirupem, které je oblíbeným sladidlem i dalších koktejlů. Milovníci výraznějších chutí nedají dopustit na mexický koktejl michelada – díky kombinaci piva, limetkové šťávy, chilli, koření a rajčatové šťávy nejen zajímavě chutná, ale také dobře vypadá, protože se nejčastěji servíruje ve sklenici ozdobené solnou krustou.

Pokud toužíte po opravdové originalitě, zkuste irský black velvet – mix silného tmavého piva a šampaňského vás příjemně překvapí. Za dostupnější variantu se považuje tmavé pivo smíchané se ciderem.

A pro odvážlivce je tu koktejl Moscow Mule známý svou ďábelskou kombinací zázvorového piva a vodky. V každém případě rozhodně doporučujeme tyto nápoje nemíchat a vždy konzumovat s mírou!

Posezení u piva

Pivní koktejly se budou hodit spíš na piknik nebo k posezení s lehčími chody – jednohubkami, saláty nebo tapas. Ovocná piva tak můžete nachystat třeba na zahradní slavnost, kde krásně vyniknou ve džbánku, pokud ho navíc ozdobíte kolečkem citronu nebo jedlými květy. Pokud se chystáte vařit větší chody, zvažte, jestli je nedoprovodit spíš samotným pivem, párování si můžete připomenout v našem článku o pivech. A pokud chcete s pivem přímo vařit, návod najdete zde


NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.