Kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou

play Přehrát video recept
Kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Snadné recepty bývají často ty nejlepší. Výjimkou nejsou ani kopřivové knedlíčky se schwarzwaldskou šunkou, které připravil šéfkuchař Roman Paulus. Jsou skoro jako tradiční špekové knedlíky, ale chutnají ještě o chlup lépe. Hodí se proto skvěle jako příloha, ale i samostatně, třeba se špenátem nebo jen tak s restovanou cibulkou. Tento jednoduchý recept na nadýchané knedlíky je také kouzelný v tom, že přímo vybízí k experimentování. Snadno tak můžete nahradit kopřivy třeba petrželí nebo šunku uzeným nebo slaninou. Ať je uděláte jakékoliv, můžete si být jisti, že budou pryč, než stačí vychladnout.

Tagy

Velikonoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kopřivové knedlíky

  • 2 × lžíce másla
  • 1 × červená šalotka
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 6 × suchých housek na kostičky
  • 2 × vejce velikosti "M"
  • 50 g hrubé mouky
  • 2 × hrsti sekaných jarních kopřiv
  • 4 × lžíce nasekané Schwarzwaldské šunky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

K podávání

  • 1 × cibule
  • 2 × lžíce sádla
  • krémový špenát
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 774 kJ / 1 858 kcal

Bílkoviny

62,60 g

Tuky

78,00 g

Vláknina

14,20 g

Sůl

5,30 g

Sacharidy

233,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na másle si orestujeme najemno nakrájenou šalotku, podlijeme mlékem a necháme lehce ohřát. Směs přelijeme přes kostičky ze suchých housek smíchané s muškátovým oříškem, solí, pepřem, nasekanými čerstvými kopřivami a vejci. Přidáme mouku, na malé kousky nakrájenou šunku a necháme asi 10 minut odstát.

02.Z připravené hmoty mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

03.Po vyndání z vody rozpůlíme a podáváme spolu s krémovým špenátem, dozlatova na sádle orestovanou najemno nakrájenou cibulkou a lístky čerstvé petržele.

04.Tip: Jak si připravit krémový špenát zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo