Kuchyně
Česká
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Snadné recepty bývají často ty nejlepší. Výjimkou nejsou ani kopřivové knedlíčky se schwarzwaldskou šunkou, které připravil šéfkuchař Roman Paulus. Jsou skoro jako tradiční špekové knedlíky, ale chutnají ještě o chlup lépe. Hodí se proto skvěle jako příloha, ale i samostatně, třeba se špenátem nebo jen tak s restovanou cibulkou. Tento jednoduchý recept na nadýchané knedlíky je také kouzelný v tom, že přímo vybízí k experimentování. Snadno tak můžete nahradit kopřivy třeba petrželí nebo šunku uzeným nebo slaninou. Ať je uděláte jakékoliv, můžete si být jisti, že budou pryč, než stačí vychladnout.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 774 kJ / 1 858 kcal
Bílkoviny
62,60 g
Tuky
78,00 g
Vláknina
14,20 g
Sůl
5,30 g
Sacharidy
233,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na másle si orestujeme najemno nakrájenou šalotku, podlijeme mlékem a necháme lehce ohřát. Směs přelijeme přes kostičky ze suchých housek smíchané s muškátovým oříškem, solí, pepřem, nasekanými čerstvými kopřivami a vejci. Přidáme mouku, na malé kousky nakrájenou šunku a necháme asi 10 minut odstát.
02.Z připravené hmoty mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 10 minut.
03.Po vyndání z vody rozpůlíme a podáváme spolu s krémovým špenátem, dozlatova na sádle orestovanou najemno nakrájenou cibulkou a lístky čerstvé petržele.
04.Tip: Jak si připravit krémový špenát zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT