Roman Paulus
Doba přípravy3 hod. 25 min.

Jahodový dort*

Jak snadno upéct osvěžující narozeninový dort? Připravte svým blízkým lehký letní dort plný ovoce se zdravým jogurtem, nestárnoucí pařížskou šlehačkou a neodolatelným čokoládovým piškotem. Podívejte se na recept Romana Pauluse a dozvíte se zaručené triky jak připravit jahodové pyré, jak dort obalit praženými ořechy a jak ho ozdobit čokoládovou šlehačkou a ozdobami z čokolády. Pusťte si následující recept a ohromte neobvyklým, a přesto jednoduchým jahodovým dortem celou svou rodinu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × tmavý piškot na dort
  • 400 g bílého smetanového jogurtu (10 % tuku)
  • 400 g jahod + na ozdobu
  • 200 g cukru moučka
  • 18 g (6 plátů) želatiny
  • 600 ml smetany (33 % tuku)
  • pařížská šlehačka
  • loupané lískové ořechy
  • čokoládové ozdoby

POSTUP

Jahodové pyré připravíme rozmixováním omytých a lístků zbavených jahod. Lískové ořechy orestujeme v troubě a nasekáme. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.

Tmavý piškot na dort rozřízneme na dvě patra a vrchní díl korpusu vložíme na dno dortové formy (stejné velikosti jako korpus) jako základ.

Jogurt smícháme s cukrem a jahodovým pyré. Vyždímané nabobtnalé plátky smícháme s několika lžícemi jogurtové hmoty a rozehřejeme. Tekutou želatinu nalijeme do zbytku jahodové náplně a důkladně rozmícháme. Postupně přidáme ušlehanou šlehačku a celou náplň vlijeme do formy na vrchní díl korpusu. Přikryjeme spodní půlkou piškotu a necháme zatuhnout alespoň 2-3 hodiny v lednici.

Takto připravený dort potřeme větší částí pařížské šlehačky, strany obalíme nasekanými orestovanými lískovými oříšky a na vršek si nožem naznačíme velikost jednotlivých porcí. Povrch ozdobíme zbylým pařížským krémem v cukrářském sáčku s ozdobnou špičkou, čerstvými jahodami a čokoládovými ozdobami.

Jak připravit tmavý piškot, čokoládové ozdoby a pařížskou šlehačku se dozvíte v receptech Kulinářské akademie Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU